1 Etusivu
1 Ford Galaxie -66
1 Saab 9³ SC -08 Tonin
1
1
1
1
1 Vanhoja autoja
1 Projektit
1
 
 
 

                                                             "The Rust Bucket"

                                                                                        SAAB 900 2.1i 3D CombiCoupé 1992

Jarruremonttia

Koska Saabia on tarkoitus käyttää kesäisin mahdollisimman paljon, teen autoon talvisin huoltoja ja korjauksia jotka varmistavat huolettomia kilometrejä kesäksi.

1 1

Kun jarrusatulat, levyt, palat ja letkut oli asennettu jatkoin asennuksia uusilla taka-akselin ja korin välisillä letkuilla sekä uusilla jarruputkilla.
Nyt taka-akselille on uusittu jarrujen osalta kaikki mahdollinen. Kokonaisuus näyttääkin hyvältä kun kaikki on uutta tai kunnostettua.
Enään on jarrunesteen lisääminen ja jarrujen ilmaaminen jäljellä.

1 1 1 1

Uudet jarrulevuy ja kunnostetut jarrusatuloiden kiinnikeraudat sekä jarruletkun pidikkeet löysivät omat paikkansa. Uuudet jarrusatulat ja jarrupalat asennettiin paikoilleen huolellisesti voideltuina.
Myös jarrusatulalle tuleva lyhyt jarruletku on uusi.

1 1

Nyt taka-akselia kehtaa näyttää syksyllä katsastumiehelle hyvin mielin. Jarrusatuloiden maalaus oli kuivunut niin päätin jatkaa
jarrujen kokoamista pikkuhiljaa.

1 1 1 1

12.3.2019
Illalla kävin keskusteluja parin Saabistin kanssa tästä kuskin puolen taka-akselin pannasta. Tulin siihen lopputulokeen että noudatan saamiani neuvoja ja korjaan pannan nyt kun se on sopivasti esillä. Sain kahdelta kaverilta
hyviä neuvoja joiden perusteella tein korjauksen. Ensin kopyttelin ja rapsuttelin kaikki ruosteet pois pannan ja akslein välistä. Kun kaikki irtoava ruoste oli saatu pois vasaroin pannan päät takaisin toisiaan ja akselia vasten.
Sitten hitsasin pannan päät kiinni toisiinsa ja kiinni akseliin. Lopuksi maalasin korjatun paikan uudelleen ruosteensuojamaalilla. Olihan tuo melkein parituntinen urakka mutta nyt ei tarvitse kesällä jännittää että pysyykö
akseli paikallaan.

1 1 1 1

Kun sain uudet jarrusatulat tallille, maalasin ne saman tien. Ensin punainen pohjamaali ja perään päälle kiiltävä punainen. Nyt ne saattavat pysyä siisteinä vähän pidempään....

1 1 1 1

11.3.2019
Nyt on kaikki vanhat jarruletkut, putket, levyt, kiinniikkeet yms. osat saatu purettua irti autosta. Kaikki osat jotka käytetään uudestaan puhdistetaan ruosteesta ja maalataan ennen kun ne asennetaan takaisin autoon.
Nyt kun taka-akseli oli ilman jarruputkia ja letkuja käytin tilaisuuden hyväksi ja vietin useamman tuunin auton alla poistamassa ruostetta akselista. Täysin ruosteettomaksi akselia ei tällä tavoin tietysti saa mutta sain
mielestäni pahimmat ruosteet pois ja sitten maalasin akselin ruosteenestomaalilla jotta ruostuminen sillä edes hidastuisi. Muutenkin on mukavampi asentaa uusia jarruputkia ja letkuja kun paikat on siistissä kunnossa.
Tänään käynchakemassa tilaamani uudet jarrusatulat, ne täytyy sitten vielä maalata ennen asennusta jotta sopivat "väriteemaan".

1 1 1 1

3.8.2019
Jarrusatuloiden kiinnikeraudat ja jarruletkun kiinnikeraudat on kuivuneet yön yli ja näyttävät hienoilta. Tänään tein myös tilauksen uusista takajarrusatuloista, saan ne joskus ensi viikon alkupuolella.

1 1 1

Kun satuloiden kiinnkkeet oli maalattu ruhdyin tutkimaan jarrusatuloita. Vaikka olin varovainen katkesi molemmista satuloista ilmausruuvi kun yritin avata niitä.
Tätä harmitellessani puhdistin jarruletkujen pidikkeet ja maalasin ne punaisiksi. Nyt näyttää siltä että myös jarrusatulat joutuu uusimaan....

1 1 1 1

Kun kiinnike oli puhdas maalasin sen pohjamaalilla. Sillä välin kun ensimmäinen kiinnike kuivuu purin apukuskin puolen jarrut ja ryhdyin puhdistamaan myös tämän puolen kiinnikettä. Sitten pohjamaalsin kiinnikkeen.

1 1 1 1

7.3.2019
Lähdein purkamaan jarruja kuskin puolelta. Irroitin satulan, satulan kiinnikkeen ja vanhan levyn. Jarrulevy ja palat olivat aivan lopussa, paloista jopa oli murentunut paloja pois. Satulan kiinnikkeen puhdistin
huolellisesti ruosteesta.

1 1 1

6.3.2019
Jarruputkien ja letkujen hankkiminen ei ollutkaan niin helppoa kun ajattelin, sain kierrellä useammassa varaosaliikkeessä ja silti jouduin tilaamaan kaksi letkua ja toisen jarruputken.
Nyt koossa on kuitenkin kaikki jarruputket ja letkut taka-akselille.

1 1 1 1


4.3.2019
Kesällä 2018 alkoi takajarruista kuulua naputusta joka tuntui ihan autossa sisällä asti ja jarrupolkimessa. Arvelin että takajarrut alkavat olla vaihdon tarpeessa ja jotta kesä 2019 menisi ilman keskeytyksiä päätin uusia
levyt ja palat taakse. Kun irroitin takarenkaat ja nostin auton ylös huomasin että oikean puolen jarruputki oli alkanut vuotaa. Myös siis jarruputket menevät uusiksi.