1 Etusivu
1 Ford Galaxie -66
1 Saab 9³ SC -08 Tonin
1
1
1
1
1 Vanhoja autoja
1 Projektit
1
 
 

                                           SAAB 9³ Vector 2.0t SportCombi 2008


Korin ruosteiden hiekkapuhallus ja maalaus

Auton korissa oli jo ostettaessa takalokasuojissa alkavaa ruostetta. Nyt viime talven jälkeen nuo ruosteet olivat pahentuneet jonkin verran ja siksi on pakko hoitaa paikat kuntoon ennen kuin on liian myöhäistä. Tarkoitus on hiekkapuhaltaa kaikki löytyvä ruoste pois ja maalata sekä ruostesuojata nämä paikat huolellisesti. Uusin julkausu on aina ylimmäsienä, aloita lukeminen alhaalta.

1 1 1

20.6.2019
Löysin tallilta viime talven irronneen Ez-Lip kumispoilerin. Puhdisin sen huolella ja asensin sen uudella 2-puolisella teipillä. Nyt keulan ilme on sellainen kun pitääkin.
Tuo kumispoileri sopii tyyliin mielestäni todella hyvin.

1 1 1 1

Myäs etupuskurin pikkulippa kaipasi uutta kerrosta mustaa RubberComp kumimaalia, siinä oli kiveniskemää yms jos sen verran. Nopea suojaus ja uusi musta pintaan. Nyt Saabi alkaa olemaan aika nätissä kunnossa.

1 1 1 1

Samalla kun auto oli tallissa ja pukkien päällä sopivasti käytin tilaisuuden hyväksi ja tein pienen "tuunauksen" takapuskuriin. Rajasin puskurissa olevan alaosan teipillä ja paperilla ja maalasin sen mustaksi RubberComp kumimaalilla. Olen hyvin tyytyväinen lopputulokseen.

1 1 1 1

Sisälokasuojat ja takarenkaat on asennettu ja kaikki ruuvit ja kiinnikkeet on paikoillaan. Homma olisi näiltä osin valmis. Jätän maalin kuivumaan vielä, viikon kuluttua uskaltaa jo vesihioa lakkapinnat paikkamaalausten reunoilta ja kiilloittaa paikat kiiltäviksi, vasta silloin projekti olisi täysin valmis.

1 1 1 1

19.6.2019
Nyt maalit on saaneet kuivua yli 24 tuntia joten sisälokasuojat pääsi massaamaan. Levitin kokasuojan kaaren pokkauksen päälle penselillä paksua massaa reilun kerroksen molemmille puolille ja muun osan sisälokasuojasta ruiskutin alustamassaa kaksi kerrosta. Kaikkiin koloihin ja koteloihin ruiskutin reilusti kotelosuoja-ainetta. Nyt uskon että korjaus kestää, ainakin muutaman talven. Ennen kuin asensin muoviset sisälokasjuojat takaisin paikalleen pesin ne huolellisesti painepesurilla ja liuotinpesuaineella jotta kaikki hiekka ja suolakertymä lähtee pois.

1 1 1 1

Etulokasuojien kulmat saivat myös kaksi kerrosta värimassaa ja lakkaa. Nyt auto saa jäädä talliin kuivumaan muutamaksi päiväksi että lakkaa kuivuu ja kovettuu kunnolla ennen töiden jatkumista.

1 1 1 1

Ruiskutin värimassaa ja lakkaa molempia kaksi kerrosta. Olin huolellinen ja varmistin että värimassaa meni joka paikkaan ja että se peittää varmasti pohjamaalin kunnolla. Sisälokasuojiin ruiskutin lakan huolellisesti, etenkin taas lokasuojan kaaren sisäpuolelle.

1 1 1 1

Aloitin värimassan ruiskuttamisen ohuilla harsoilla, myös sisälokasuojiin ja etenkin lokasuojan kaaren sisäpuolelle.

1 1 1 1

Sitten maalasin etulokasuojien kulmat pohjamaalilla. Seuraavaksi annan pohjamaallien kuivua hetken ennen kuin aloitan värimassan ruiskuttamisen.

1 1 1

Vesihion vielä kaikki paikat ennen kuin ne olivat valmiit pohjamaalille.

1 1 1 1

18.6.2019
Eilen en ehtinyt hiomaan vielä etulokasuojien paikkoja, niihin ei kuitenkaan mennyt kovin kauaa että sain ne maalausvalmiiksi.

1 1 1

Päivän päätteeksi maalasin vielä lokasuojan kaaren pohjamaalilla sekä sisä- että ulkopuolelta.

1 1 1 1

Sama homma jatkui kuskin puolella, lokasuojan kaari oli helppo saada maalauskuntoon mutta sisäloksuoja teetti reilusti töitä. Lopputulos on kuitenkin erittäin hyvä.

1 1 1 1

17.6.2019
Pohjatöiden tekeminen lokasuojan kaareen oli helppoa kun peltipinta ei ollut kärsinyt vielä ruosteesta liikaa, enemmän aikaa meni sisälokasuojan osien puhdistamiseen. Käytin kaikki mahdolliset työkalut että sain loput ruosteet pois mm. iskunvaimentimen kiinnikkeestä. Kun ruosteista oli päästy eroon maalasin sisälokasuojan pohjamaalilla.

1 1 1 1

13.6.2019
Jatkoin hiekkapuhallusta apukuskin puolella purkamalla sisälokasuojan pois takaa. Hiekkaa kului aika paljon mutta olen tyytyväinen ja uskon saaneeni kaiken ruosteen pois sekä takalokasuojasta että etukaaren alareunasta. Lopuksi ajoin auton talliin suojaan sateilta.

1 1 1

Ennen kuin lopettelin hommia kurkistin jo vähän apukuskin puolen takalokasuojaa. Sielläkin on tyypillinen paikka alkanuy ruostua lokasuojan ja puskurin saumasta.
Lisäksi kaaren etuosan maalit ovat irroneet melkein koko matkalta ja alla lienee ruostetta. Tämä on sitten seuraavana vuorossa, ensin täytyy vain purkaa sisälokasuoja pois edestä.

1 1

Nyt on kuskin puolen lokasuojat käyty läpi ja ne ovat valmiita seuraavaan vaiheeseen.

1 1 1 1

Sitten hiekkapuhalsin molemmat paikat huoellisesti kolmeen kertaan jotta ruostetta ei jäisi minnekään, pienintäkään määrää. Lopuksi maalasin myös nämä paikat pohjamaalilla.

1 1 1 1

Kun olin tyytyväinen tulokseen maalasin lokasuojan kaaren pohjamaalilla heti jotta pintaan ei pääse kosteus iskemään. Kun takalokasuoja oli valmis näiltä osin ruhdyin tutkimaan kuskin puolen etulokasuojaa. Etukaaressa olikin vakiopaikalla alhaalla maalipinta mennyt puhki ja pinta alkanut ruostua, tarkemman tarkastelun jälkeen löysin alkavaa ruostetta myös kaaren etuosasta, puskurin saumasta.

1 1 1 1

Seuraavaksi hioin pinnnan kulmahiomakoneella ja lamellilaikalla, näin varmistin että mihinkään ei jää pienintäkään ruosteen jäämää jäljelle.

1 1 1 1

Hiekkapuhlasin lokasuojan huolellisesti ja kolmeen kertaan, myös sisäpuolen "hyllyn". Ruoste olikin onneksi lähtenyt olkoa päin rikkoutuneen maalipinnan kautta liikkeelle joten hiekkapuhalluksen jälkeen pelti oli siisti ja tasainen.

1 1 1 1

12.6.2019
Aloitin purkamaan kuskin puolen takalokasuojasta sisälokasuojan pois edestä jotta pääsen hiekkapuhaltamaan lokasuojan reunan myös sisäpuolelta. Ruoste on päässyt leviämään koko lokasuojan kaaren matkalle.