1 Etusivu
1 Ford Galaxie -66
1 Saab 9-3 SS -07
1
1
1
1 Vanhoja autoja
1 Projektit
1
 
 
 


SAAB 99L 1974 Museoajoneuvo

Korin "entistäminen"

Saabin maalipinta on vuosien varrella kokenut kovia ja muutama kohta on jo päässyt aika huonoon kuntoon. Aluksi on tarkoitus tehdä noihin pahimpiin kohtiin paikkamaalaus ja sitten joskus myöhemmin malaan koko auton uudestaan.
Maalipinnassa melkein joka paneelissa joku vika, narmuja, klomoja tms. ruostetta autossa ei vaikuta olevan.

1 1 1

Kuskin puolella on ovessa ikäviä jälkiä jonkin verran ja myös oven vieressä takakyljessä on maalivaurio. Takahelmassa on edellisen omistajan tehemä pieni ruostepaikka jossa on pelkkä pohjamaali päällä.

1 1 1

Apukuskinpuolella on ovessa ja takakyljessa samantapaisia maalivaurioita kun kuskinpuolella, liäsksi oveen on tehty aiemman omistajan toimesta ruostepaikkaus oven sisäpuolelle joka on vielä pohjamaalissa.

1 1

Ensimmäisenä otin käsittelyyn vasemman takahelman ja oikean oven sisäpuolen. Molemmissa paikoissa on edellinen omistaja korjannut pienet ruostevauriot. paikat oli valmiiksi pohjamaalattu. Karhensin paikkoja vähän ja puhdistin kunnolla rasvanpoisto aineella.

1 1

Kävin Kallion Deco-Värissä ostamassa maalia, mutta värikoodista ei ollut apua vaan he joutuivat sekoittamaan värin käsin. Väri ei siksi välttämättä ole aivan täydellinen mutta paras minkä tähän hätään saatiin.

1 1

Maalin kuivuttua kiinnitin oviverhoilut yms takaisin paikalleen.

1 1 1

Kun tärkeimmät maalauket oli tehty ajattelin kokeilla vahan vaikutusta maalipintaan. Ensin kiillotin pinnan Meguiar´s:in Ultimate Compound hiovalla vahalla ja päälle laitoin saman valmistajan Tech 2.0 vahan. Otin työn edetessä otin pari kuvaa jossa näkyy vahatun ja vahaamattoman pinnan ero, joka on melkoinen.


1 1 1

Nyt Saabilla kehtaa hyvin taas edustaa, vaikka korjattavaa vielä maalipinnassa riittääkin.

1 1 1

Pitkän, lähes puolitoista vuotta kestäneen etsimisen jälkeen onnistuin lopultakin löytämään kuskin oven joka on pintapelliltään ehjä. Tämä ovi on suora ja kolhuton, hieman ruostetta siinä on mutta se ei ole minulle ongelma. Ovi pääsee pesuun, sitruunahappo kylpyyn ja sitä hiekkapuhalletaan tarpeen mukaan. Alkuperäinen ovi on sen verran pahasti kolhiintunut että sen oikominen ei tullut kysymykseen.
Nyt voi korin kolhujen korjaaminen aloittaa toden teolla.

1 1 1

Kun sain oven tallille pääsin tutkimaan sitä hieman paremmin. Heti alkuun huomasin että ovene on vaihdettu alaosa joskus aikaisemmin. Työ vaikuttaa ainakin ensisilmäyksellä ihan hyvin tehdyksi. Ruostetta on havaittavissa mutta kaikki ruoste vaikuttaa olvan pintaruostetta.

1 1 1

Kaikista kulmista katseltuna pientä ruostekukkaa löytyy kyllä ei mitään vakavampaa. Ja ennenkaikkea pintapelti on suora ja ehjä.

1 1 1

Ensiksi hioin kaikki ruostepaikat auki kunnolla ja puhdistin pinnalta kitit ja maalit. Oven sisällä olevaan palkkiin en päässyt käsiksi.

1 1 1

Reunat puhdistuivat jo hiomalla aika hyvin.

1 1

Tällaisen improvisoidun altaan tein että saan oven sitruunahappo kylpyyn. Ovi likoaa pari vuorokautta kerralla ja sitten käänsin oven jotta saan kaikki pinnat käsiteltyä.

1 1 1

Kun ovi tuli pois sitruunahappo kylvystä ryhdyin hiomaan ovesta vanhaa maalia pois. Ovessa on minun laskelmien mukaan alaosassa yli 7 kerrosta maalia ja yläosassa 4 kerrosta. Etenken alareusnasta on aihetta hioa pois osa vanhoista maaleista.

1 1 1

Ovea hioessa paljastui vanhan maalin alta useita ruosteisia paikkoja jota vaativat vielä huomiota osakseen...

1

Loput ruosteet lähtee sitten hiekkapuhaltamalla....