1 Etusivu
1 Ford Galaxie -66
1 Saab 9-3 SS -07
1
1
1
1 Vanhoja autoja
1 Projektit
1
   
 
 

SAAB 96 V4 TURBO "THE SPACE BANANA"

Takaluukun vaihto (spoilerin poitaminen)

2 2 2

Päätin muuttaa Saabin takapään ilmettä ja poistaa takaluukun jossa on spoileri. Onneksi "vanha" luukku jossa on rekisterikilven syvennys tasoitettu oli vielä tallessa.

2 2 2

Takapään muoto muuttuu aika rajusti kun spoileri on poissa.
takaluukku maalataan vielä samalla punaisella kun autokin.

2 2

Aloitin takaluukun pohjien tekemisen hiomalla luukun mataksi. Kovin vähän korjattavaa oli pohjissa mutta kun nyt kerran niitä hion niin pariin paikkaa laitoin pienen palan kittiä. Nyt luukku on ulkopuolelta valmis maalattavaksi.

2 2 2

Takaluukku puhdistettiin ensin huolellisesti hiontapölystä ja liasta, sitten pyyhin sen rasvanpoistoaineella huolellisesti.
Seuraavaksi ruiskutin ohuen kerroksen happomaalia luukkuun. Happomaalin kuivuttua ruiskutin luukkuun reilusti hiontaväriä.

2 2 2

Päätin poistaa luukun sisäpuolelta vanhan tiivisteen koska se oli monesta kohtaa jo irronnut. Tiivisteen alta paljastui alkuperäinen väri ja muutama pieni ruostekukkanen, joten oli hyvä että tiiviste tuli poistettua.

2 2 2

Hioin tiivisteen alta paljastuneen pinnan peltipuhtaaksi jotta kaikki ruoste ja epäpuhtaudet saatiin pois.

2 2 2

Kun koko luukku oli hiottu sisäpuolelta mataksi ja kaikki ruosteet oli saatu pois ruiskutin pintaan happomaalin.

2 2 2

Pohjamaallin kuivuttua pari päivää ryhdyin ruiskuttamaan takaluukun sisäintaan väriä ja lakkaa. Aloitin ensin ruiskuttamalla ohuen harson punaista massaa ja annoin ohenteiden haihtua noin 15 min jonka jälkeen ruiskutin päälle märkäpinnan punaista.

2 2 2

Annoin punaisen massan kuivua rauhassa, noin 20 min ja siten aloin ruiskuttamaan päälle kulta-lakkaa. Ensin ohut harso, taas odottelua ja sitten märkäpinta.

2 2 2

Lopputulos on muutoin hyvä mutta kullan määrään en ole tyytyväinen. Kultaa tuli liikaa lakan sekaan ja väri on hieman liian oranssi. Kultaa käytin hieman reilun gramman 3/4 dl:aan lakkaa joka on ilmeisesti liian paljon. Onneksi tämä on sisäpuoli ja nyt osaa ulkopintaa laittaa vielä vähemman kultaa.

2 2 2

Luukun sisäpuoli on nyt kuivunut pari päivää ja käänsin luukun nyt ympäri ja aloitin vesihiomaan ulkopuolta.

2 2 2

Vesihionnan jälkeen puhdistin pinnan huolella rasvanpoistoaineella. Sitten ruiskuitn pintaan ensimmäisen ohuen harson punaista massaa. Kun massa oli hetken kivunut huomasin valoa vasten että pinnassa näkyy vähintään tusinan verran huokosia ja pieniä kuoppia.

2 2 2

Hetken aikaa mietin asiaa ja päätin antaa massan kuivua ja sitten aloittaa hiomisen taas alusta...

2 2 2

Vikaa olikin sitten enemmän kun kuvittelin. Jouduin jopa kittaamaan niistä pahimmat jotta pinnasta tulisi edes kohtalainen.

2 2 2

Lopuksi ruiskuitn kittien päälle punaisen pohjamaalin.

2 2 2

Pohjamaalin kuivuttua ruiskutin pintaan ensin ohuen harson punaista massaa ja sen jälkeen kaksi kertaa punaista lisää.

2 2 2

Annoin massan kuivua noin 15 minuuttia ja sitten oli lakan vuoro, ensin ohut harso...

2 2 2

Ja lopuksi reilumärkäpinta. Lopputulos on hyvännäköinen, nyt vaan jännittää osiuko kultahileen määrä edes lähellekkään muuta autoa....

2 2 2

Takaluukku on nyt asennettu takaisin paikalleen. Väri osuu omasta mielestä hyvin lähelle, ei täydellinen mutta parempi kun vanha oli. Oon tyytyväinen!