1 Etusivu
1 Ford Galaxie -66
1 Saab 9-3 SS -07
1
1
1
1 Vanhoja autoja
1 Projektit
1
 
 

SAAB 96 V4 TURBO "THE SPACE BANANA"

Uuden konepellin rakentaminen

2 2 2

Aihiona käytän auton alkuperäistä "matching numbers" konepeltiä joka on vielä keltainen Evo 1 vaiheen jäljiltä.
Uuden konepellin työstäminen aloitettiin käyttämällä aihio soodapuhalluksessa. Soodalla puhaltamalla saadaan pellistä pois kaikki vanha maali ja kitti. Ruosteeseen ei sooda pure mutta vastaavasti se ei myöskään kuluta eikä venytä peltiä.
Tämä pelti osoittautui täysin ruosteettomaksi puhalluksen jälkeen.

2 2

Irroitin konepellin saranan jotta konepellin käsittely olisi helpompaa. Seuraavaksi on vuorossa louversien tekeminen.

2 2 2

Nyt on Saabin konepelti lopultakin työstetty valmiiksi. Konepeltiin tehtiin prässäämällä 110 kpl louverseja josta iso kiitos Äikään Tommille. Nyt konepelti on valmis maalattavaksi.

2 2 2

Nyt kun on taas aikaa harrastaa niin ryhdyin työstämään konepeltiä valmiiksi. Aloitin pesemällä pellistä pois soodan jäämät kuumalla vedellä. Pesun jälkeen kuivasin pellin huolellisesti paineilmalla ja kuumailmapuhaltimella. Kun pelti oli kuiva maalasin pellin sisäpuolen ruosteenestomaalilla.

2 2 2

Pohjamaalin jälkeen ruiskutin pellin sisäpuolelle mustan värin ja lakkaa päälle. Seuraavaksi on pellin ulkopuolen vuoro.

2 2 2

Ennen kun aloitin konepellin ulkopuolen maalamisen teippasin huolella umpeen kaikki reijät pellistä. Teippaamista riittikin aika paljon kun reikiä oli yli 100... Lopuksi suojasin koko sisäpuolen ettei siihen tulisi maalisumuja.

2 2 2

Ulkopuolelle tein ensimmäisenä kunnollisen rasvanpoiston jonka jälkeen ruiskutin pellin pintaa happomaalin. Happomaalin kuivuttua ruiskutin päälle reilun kerroksen hiontaväriä.

2 2 2

Hintavärin pääsin hiomaan seuraavana aamuna. Kävin koko pellin läpi huolellisesti P1200 vesihiomapaperilla. Hionnan jälkeen pesin pellin ja pyyhin huolellisesti rasvanpoistoaineella. Aloitin maalaamisen ruiskuttamalla tasaisen harson peltiin.

2 2 2

Kun harso oli kuivunut 15 min ruiskutin kunnollisen peittävän kerroksen mustaa metallihohtomassaa päälle.

2 2 2

Annoin massan kuivua noin 25 min ja sen jälkeen ruiskutin päälle harson lakkaa jonka seassa on kultahilettä n. 2 gramma / dl. Kun lakkaharso oli kuivunut n. 15 min ruiskutin päälle peittävän märkäpinnan lakkaa.

2 2 2

Kun olin tuulettanut tallista pahimmat lakkakäryt ulos yritin ottaa kuvaa pinnasta jossa näkyisi hileet hyvin. Itse olen tyytyväinen etenkin siihen että onnistuin laittamaan kultahilettä sopivasti lakan sekaan, ei likaa ei liian vähää....

2 2 2

Asensin pienen maskinpalan koenpellin etureunaan ja nostin pellin omalle paikalleen nähdäkseni miltä se näyttää autossa.
Kokonaisuudessaan olen tyytyväinen keulan uuteen ilmeeseen.