1 Etusivu
1 Ford Galaxie -66
1 Saab 9-3 SS -07
1
1
1
1 Vanhoja autoja
1 Projektit
1
 
 

SAAB 96L 1.5 V4 1976 "THE SPACE BANANA"

Korin hitasussaumojen tinaaminen.

En ole aikaisemmin koskaan tinannut mitään joten tässä etenen hieman vieraalla maalla. Olen saanut reilusti opastusta ja katsellut vierestä kun kaveri tinasi vuosi sitten Galaxien takakaarien vaihdon yhteydessä kaarien saumat. Joten eiköhän tämä tästä...

1 1 1

Aloitin tinaamisen oikeasta takakulmasta ja siitä kierrän auton vastapäivään. Tinaa meni aluksi hukkaan aika paljon mutta kun muutaman metrin olin edennyt aloin päästä niin sanotusti jyvälle, eikä tinee mennyt hukkaan enään nin paljoa.

1 1 1

Etenkin kynnys kotelossa oli paljon saumaa tinattavana.

1 1 1

Kynnyksestä tuli tinaamalla kuitenkin jo tosi hyvä, vielä pitää tietysti hioa ylimääräset tinat pois. Etulokasuojissa jännitti hieman ettei pellit ala vetelemään kun joutui tinaamaan niin paljon ja sellaisista paikoistakin jotka ei ole niin jäykkiä. Lopputulos on kuitenkin hyvä.

1 1 1

Tinaamisen ansiosta tulee kittiä menemään tosi vähän koska suurimmat "täytöt" on jo tehty tinaamalla.

1 1

Toisestakin kynnyksestä tulee jo pelkällä tinalla tosi hyvä, kittiä ei tarvita kuin nimeksi.

1 1 1

Tinasin myös kuskin puolen takalokasuojan saumat, lokarin levikkeen saumat ja takahelman saumat.

1 1 1

Takahelmaan askartelin rekisterikilvelle syvennyksen ja toki senkin saumat piti tinata.

1 1 1

Nyt alkaa tinaamisurakka olemaan jo loppusuoralla, enään pari saumaa jäljellä....

1 1 1

Kun olin saanut valojen syvennykset hitsattua tinasin loput takapään saumoista. Lopuksi sovitin takavaloja paikalleen että ne varmasti sopivat.

1 1 1

Valot spoivat omille paikoilleen täydellisesti, seuraavaksi sovitin paikalleen takaluukkua jotta saisin kuvaa kokonaisuudesta.

1 Aika hyvältä näyttää vaikka itse sen sanonkin, enään on muutama pieni sauma tinaamatta ja sitten kori pohjatyöt voidaan aloittaa...