1 Etusivu
1 Ford Galaxie -66
1 Saab 9-3 SS -07
1
1
1
1 Vanhoja autoja
1 Projektit
1
 
 

SAAB 96L 1.5 V4 1976 "THE SPACE BANANA"

Sisutan muutostyöt
Uusinnpäivitys on aina alimmaisena.

Talvi 2007-2008:

Sisustalle olen jo aiemmassa aiheessa ehtinyt tekemään hieman muutoksia mm. etupenkit on recaron (Opel Calibran) valmistamat ja ohajuspyörä on vaihdettu, lisäksi on lattiaverhoilu vaihdettu ja joitakin osia maalattu. Mittaristoon olen lisännyt kierroslukumittarin ja kojelaudassa on päävirtakytkin ja käynnistysnappula.

1 1 1

Takapenkki on edellen alkuperäinen mutta jossain vaiheessa se on tarkoitus verhoilla uudelleen.

1 1 1

Ratti vaihdeaan talvella kolmipuolaiseen mallin kunhan vain saan sen kunnostettua.

1 1

Kun kasasin autoa syksyllä 2008 projektin jälkeen uusin lattiamatot punaisella huovalla sekä ohjaamossa että takaluukussa.

1 1 1

Takapenkin verhous oli alunperin vaalea ja se ei sopinut enään sisustan muihin väreihin ollenkaan. Kun ei ollut aikaa eikä rahaa ryhtyä verhoilemaan penkkiä uudestaan päätin maalta sen mustaksi. Maalina käytin ihan tavallista mattamustaa. Maalasin samalla myös kaikki peltipinnat jotka näkyvät mustiksi.

Valmis, tällä erää...

Talvi 2008-2009:

1 1 1

Tässä on uusi kojelauta jonka vaihdan alkuperäisen tilalle. Kojelauta on peräisin -60 luvun kaksitahti Saab 96:sta.
Teen siihen muutamia muutoksia ja asennen mittarit, sekä tietysti maalaan sen uudestaan.

1 1 1

1 1 1

Nyt sain lopultakin hankittua uudet hieman urheilullisemmant etupenkit! Aloitn homman irroittamalla vanhan penkin ja poistamalla lattiamatot pois teiltä. Aikani mittailtuani sain aikaiseksi yllä näkyvän kiinnikkeen penkille. Aikaa meni aikalailla että löysin sopivan korkeuden penkille.

1 1

Hommat edistyvät hitaasti mutta varmasti. Nyt on molempien penkkien kiinnikkeet valmiit ja apukuskin puolelta olen rälläköinyt pois kaikki vanhonjen penkkien kiinnikkeet.

1 1 1

Nyt on oikea etupenkki asennetu paikalleen. Seuraavanksi irroitin vanhan penkin vasemmalta ja otin lattiamatot pois. Seuraavaksi pitää rälläköida vanhat kiinnikkeet pois tieltä että uusi mahtuu paikalleen.

1 1

Uudesta kojelaudasta Irroitin päällisen, se menee vaihtoon ja lisäksi uusi päällinen maalataan ennen asennusta. Myös kojelautaa joutuu hitsaamaan jonkin verran muutoksia ennen maalausta....

Syksy 2009

1 1 1

Löysin usean vuoden hakemisen jälkeen kajakkiin ratin keskiön johon saa kiinnitettyä nykyaikaisemman ratin, ostinkin samantien siistin musta/punaisen ratin. Aikamoinen ero uuden ja vanhan väillä.

1

Näyttää hyvältä myös asennettuna!

1 1 1

Samalla mukaan tarttui myös punaiset poljinpinnat.

1 1 1

Nyt syksyn tullen aloin jo tekemään tarviitavi pieneiä muutoksia kojelautaan. Poistin tuhkakupin kokonaan ja hitsasin aukon umpeen, tilalle tulee mahdollisesti katkaisijoita... Tuhkakupin yllä olevaan aukkoon tulee alkuperäinen bensamittari.

1 1 1

Koska minulla ei ole kaikkia alkuperäisiä mittareita ja muutenkin käytän tarvikemittareita veden lämpötilalle ja öljynpaineelle jouduin pienentämään ison mittariaukon (nopeusmittari) molemminpuolin olevia aukkoja (65 mm-> 51 mm) jotta aukkoon saa tarvikemittarin esennettua.

1

Hitsaukset alkaa olla tehty, enään ehkä muutama pieni reikä hitsataan umpeen ja uusia tehdään uusille katkaisijoille.

Talvi/Kevät 2010


1 1 1

Tein nyt viimeiset hitsaukset kojelautaan jonka jälkeen kittasin saumat ensimmäisen kerran. Kun kitti oli kuivunut ruiskutin koko kojelaudan pintaan hiottavan pohjamaalin. Kittauksissa on vielä korjattavaa ennen kun tuota voi valmiiksi sanoa.

1 1

Kojelauta ja lisämittaripeneeli on nyt saatu kitattua ja pohjamaalattua enään puttuu pintaväri.

1 1

Tähän kojelautaa kun saan kiinni uudet AutoGage:n mittarit ja muut kytkimet on sisusta tältä osin jo aika hyvä =)

1 1 1

Maali on nyt kuivunut muutaman päivän niin pääsin asentamaan mittareita paikalleen ja kokoammaan kojelautaa. Asennan kaiken valmiiksi irrallaan ja sitten vain vaihdan vanhan kojelaudan uuteen.

1 1 1

Vanha kojelauta irroitettiin ja uusi asennettiin sen tilalle. Uuden ratin kanssa ohjaamon näkymä alkaa olla jo aika mukava.
Uudessa kojelaudassa on lisäksi huomattavasti enemmän mittareita joilla voi seurata moottorin sielunelämää ajellessa...

KESÄ 2015

1 1

Suunntelmat ja ja visiot muuttuu ajan myötä, löysin tämän upea -67 vuoden kuupasta olevan ratin, tämä sopii auton kokonaisuuteen paljon paremmin.

1 1 1

Ratti irtosi ohjauspylväästä suht helposti. Musta keskilevy isti ja sen alla oli mutteri jonka issoittamalla lähti sekä tööttikehä että ratti irti.

1 1 1

Tässä lähikuvat haleamista jotka löysin ratista, ne tullaan kittaamaan ja koko ratti hiotaan sileäksi.

1

Halkeamat saadaan kitillä.

1 1 1

Kittien kuivuttua hioin ratin vielä kerran ja sitten ruiskutin pintaan muovipohjamaalin.

1 1 1

Kun muovitartunta oli kuivunut ruiskutin rattiin punaisen pohjamaalin, nyt näen tarvitseeko rattia korjata enempää vai voinko siirtyä suoraan lakkaan...

1 1 1

Ratin maalasin samalla värityksellä kuin kojelaudan, eli punainen pohja ja kultalakka. Hieno tuli, vaikka itse sanonkin!

1 1 1

Ratti on valmis asennettavaksi. Vanha ratti pois ja uusi tilalle.

1 1

Lopputulos on todella hyvä, uusi (vanha) ratti sopii kokonaisuuteen todella hyvin.

1 1 1

Kojelaudan alla on ollut irrallaan pitkien ajovalojen kytkin nyt kun joudun muutenkin lisäämään kojelautaan kytkimen bensapumpulle tein paikan myös pitkien kytkimelle.

1 1 1

Kaijutinkotelot oli aikanaan jääneet pohjamaaliin ja nyt päätin että maalaan ne mustiksi jotta ne sopivat sisutaan paremmin. Myös käsijarrun kahvan maalasin mustalla.

1 1

Nyt kotelo näyttää paremmalta ja "sulautuu" ovipahviin ehkä hieman enemmän.

1 1

Sisustan siistiminen jatkuu aurinkolippojen ja sisäkaton maalauksella. Sekä lipat että sisäktto olivat ehjät mutta likaiset.

1 1 1

Sisäkaton yritin pestä mutta lika oli liian pinttynyttä. Päätin maalata katon kauttaaltaan mustaksi.

1 1

Lipat olivat toiselta puolelta vaalea ja toiselta musta. Nyt maalasin ne kokonaan mustiksi.

1 1

Sisäkaton puhdistus ja ikkunoiden yms suojaaminen oli yllättävän raskas urakka, mutta loputa pääsin maalamaan sisäkattoa vimyylimaalilla. Lopputulos on yllättävan hyvä, vaikka maalsinkin katon paikallaan.

1 1 1

Käryn hälvennyttyä otin sisustasta vielä uudet kuvat. Lopputulos on enemmän kuin hyvä.

1 1 1

1.10.2015
Hetken heikkouden johdosta menee etupenkit uusiksi! Nämä minun oli aivan pakko ostaa, ne sopivat kuupan tyyliin NIIN paljon paremmin kun nuo nykyiset.