1 Etusivu
1 Ford Galaxie -66
1 Saab 9-3 SS -07
1
1
1
1 Vanhoja autoja
1 Projektit
1
 
 

SAAB 96L 1.5 V4 1976 "THE SPACE BANANA"

Sisutan muutostyöt
Uusin päivitys on aina alimmaisena.

Talvi 2007-2008:

Sisustalle olen jo aiemmassa aiheessa ehtinyt tekemään hieman muutoksia mm. etupenkit on recaron (Opel Calibran) valmistamat ja ohajuspyörä on vaihdettu, lisäksi on lattiaverhoilu vaihdettu ja joitakin osia maalattu. Mittaristoon olen lisännyt kierroslukumittarin ja kojelaudassa on päävirtakytkin ja käynnistysnappula.

1 1 1

Takapenkki on edellen alkuperäinen mutta jossain vaiheessa se on tarkoitus verhoilla uudelleen.

1 1 1

Ratti vaihdeaan talvella kolmipuolaiseen mallin kunhan vain saan sen kunnostettua.

1 1

Kun kasasin autoa syksyllä 2008 projektin jälkeen uusin lattiamatot punaisella huovalla sekä ohjaamossa että takaluukussa.

1 1 1

Takapenkin verhous oli alunperin vaalea ja se ei sopinut enään sisustan muihin väreihin ollenkaan. Kun ei ollut aikaa eikä rahaa ryhtyä verhoilemaan penkkiä uudestaan päätin maalta sen mustaksi. Maalina käytin ihan tavallista mattamustaa. Maalasin samalla myös kaikki peltipinnat jotka näkyvät mustiksi.

Valmis, tällä erää...

Talvi 2008-2009:

1 1 1

Tässä on uusi kojelauta jonka vaihdan alkuperäisen tilalle. Kojelauta on peräisin -60 luvun kaksitahti Saab 96:sta.
Teen siihen muutamia muutoksia ja asennen mittarit, sekä tietysti maalaan sen uudestaan.

1 1 1

1 1 1

Nyt sain lopultakin hankittua uudet hieman urheilullisemmant etupenkit! Aloitn homman irroittamalla vanhan penkin ja poistamalla lattiamatot pois teiltä. Aikani mittailtuani sain aikaiseksi yllä näkyvän kiinnikkeen penkille. Aikaa meni aikalailla että löysin sopivan korkeuden penkille.

1 1

Hommat edistyvät hitaasti mutta varmasti. Nyt on molempien penkkien kiinnikkeet valmiit ja apukuskin puolelta olen rälläköinyt pois kaikki vanhonjen penkkien kiinnikkeet.

1 1 1

Nyt on oikea etupenkki asennetu paikalleen. Seuraavanksi irroitin vanhan penkin vasemmalta ja otin lattiamatot pois. Seuraavaksi pitää rälläköida vanhat kiinnikkeet pois tieltä että uusi mahtuu paikalleen.

1 1

Uudesta kojelaudasta Irroitin päällisen, se menee vaihtoon ja lisäksi uusi päällinen maalataan ennen asennusta. Myös kojelautaa joutuu hitsaamaan jonkin verran muutoksia ennen maalausta....

Syksy 2009

1 1 1

Löysin usean vuoden hakemisen jälkeen kajakkiin ratin keskiön johon saa kiinnitettyä nykyaikaisemman ratin, ostinkin samantien siistin musta/punaisen ratin. Aikamoinen ero uuden ja vanhan väillä.

1

Näyttää hyvältä myös asennettuna!

1 1 1

Samalla mukaan tarttui myös punaiset poljinpinnat.

1 1 1

Nyt syksyn tullen aloin jo tekemään tarviitavi pieneiä muutoksia kojelautaan. Poistin tuhkakupin kokonaan ja hitsasin aukon umpeen, tilalle tulee mahdollisesti katkaisijoita... Tuhkakupin yllä olevaan aukkoon tulee alkuperäinen bensamittari.

1 1 1

Koska minulla ei ole kaikkia alkuperäisiä mittareita ja muutenkin käytän tarvikemittareita veden lämpötilalle ja öljynpaineelle jouduin pienentämään ison mittariaukon (nopeusmittari) molemminpuolin olevia aukkoja (65 mm-> 51 mm) jotta aukkoon saa tarvikemittarin esennettua.

1

Hitsaukset alkaa olla tehty, enään ehkä muutama pieni reikä hitsataan umpeen ja uusia tehdään uusille katkaisijoille.

Talvi/Kevät 2010


1 1 1

Tein nyt viimeiset hitsaukset kojelautaan jonka jälkeen kittasin saumat ensimmäisen kerran. Kun kitti oli kuivunut ruiskutin koko kojelaudan pintaan hiottavan pohjamaalin. Kittauksissa on vielä korjattavaa ennen kun tuota voi valmiiksi sanoa.

1 1

Kojelauta ja lisämittaripeneeli on nyt saatu kitattua ja pohjamaalattua enään puttuu pintaväri.

1 1

Tähän kojelautaa kun saan kiinni uudet AutoGage:n mittarit ja muut kytkimet on sisusta tältä osin jo aika hyvä =)

1 1 1

Maali on nyt kuivunut muutaman päivän niin pääsin asentamaan mittareita paikalleen ja kokoammaan kojelautaa. Asennan kaiken valmiiksi irrallaan ja sitten vain vaihdan vanhan kojelaudan uuteen.

1 1 1

Vanha kojelauta irroitettiin ja uusi asennettiin sen tilalle. Uuden ratin kanssa ohjaamon näkymä alkaa olla jo aika mukava.
Uudessa kojelaudassa on lisäksi huomattavasti enemmän mittareita joilla voi seurata moottorin sielunelämää ajellessa...

KESÄ 2015

1 1

Suunntelmat ja ja visiot muuttuu ajan myötä, löysin tämän upea -67 vuoden kuupasta olevan ratin, tämä sopii auton kokonaisuuteen paljon paremmin.

1 1 1

Ratti irtosi ohjauspylväästä suht helposti. Musta keskilevy isti ja sen alla oli mutteri jonka issoittamalla lähti sekä tööttikehä että ratti irti.

1 1 1

Tässä lähikuvat haleamista jotka löysin ratista, ne tullaan kittaamaan ja koko ratti hiotaan sileäksi.

1

Halkeamat saadaan kitillä.

1 1 1

Kittien kuivuttua hioin ratin vielä kerran ja sitten ruiskutin pintaan muovipohjamaalin.

1 1 1

Kun muovitartunta oli kuivunut ruiskutin rattiin punaisen pohjamaalin, nyt näen tarvitseeko rattia korjata enempää vai voinko siirtyä suoraan lakkaan...

1 1 1

Ratin maalasin samalla värityksellä kuin kojelaudan, eli punainen pohja ja kultalakka. Hieno tuli, vaikka itse sanonkin!

1 1 1

Ratti on valmis asennettavaksi. Vanha ratti pois ja uusi tilalle.

1 1

Lopputulos on todella hyvä, uusi (vanha) ratti sopii kokonaisuuteen todella hyvin.

1 1 1

Kojelaudan alla on ollut irrallaan pitkien ajovalojen kytkin nyt kun joudun muutenkin lisäämään kojelautaan kytkimen bensapumpulle tein paikan myös pitkien kytkimelle.

1 1 1

Kaijutinkotelot oli aikanaan jääneet pohjamaaliin ja nyt päätin että maalaan ne mustiksi jotta ne sopivat sisutaan paremmin. Myös käsijarrun kahvan maalasin mustalla.

1 1

Nyt kotelo näyttää paremmalta ja "sulautuu" ovipahviin ehkä hieman enemmän.

1 1

Sisustan siistiminen jatkuu aurinkolippojen ja sisäkaton maalauksella. Sekä lipat että sisäktto olivat ehjät mutta likaiset.

1 1 1

Sisäkaton yritin pestä mutta lika oli liian pinttynyttä. Päätin maalata katon kauttaaltaan mustaksi.

1 1

Lipat olivat toiselta puolelta vaalea ja toiselta musta. Nyt maalasin ne kokonaan mustiksi.

1 1

Sisäkaton puhdistus ja ikkunoiden yms suojaaminen oli yllättävän raskas urakka, mutta loputa pääsin maalamaan sisäkattoa vimyylimaalilla. Lopputulos on yllättävan hyvä, vaikka maalsinkin katon paikallaan.

1 1 1

Käryn hälvennyttyä otin sisustasta vielä uudet kuvat. Lopputulos on enemmän kuin hyvä.

1 1 1

1.10.2015
Hetken heikkouden johdosta menee etupenkit uusiksi! Nämä minun oli aivan pakko ostaa, ne sopivat kuupan tyyliin NIIN paljon paremmin kun nuo nykyiset.

Talvi 2019

Reilut kolme vuotta projketi on seissyt tallissa pressuna alla laiminlyötynyä. Nyt sain taas pientä kipinää projektiin ja hommat lähteät taas käyntiin pikkuhiljaa.

1 1 1 1

12.1.2019
Päätin tilata parin lisää näitä punaisia retro-kuppipenkkejä ja tehdä niistä kakaipaikkaisen takapenkin alkuperäisen takapenkin tilalle. Purin alkuperäisestä takapenkin istuinosasta pehmusteet ja verhoilut pois kokonaan,
kiinnitän kuppipenkit tähän vaneriin siten penkin pystyy edelleen kippaamaan jotta pääsee käsiksi penkin alla oleviin vahvistimiin. Seuraavaksi puran vielä selkänojasta verhoilut ja pehmusteet pois.
Molemmat vaverilevyt verhoillaan ja jätetään taustalle.

1 1 1 1

18.1.2019
Pakttei saapui postissa eilen. Sen verran oli kiireitä että en päässyt kuin vasta tänään avaamaan pakettia. Sisällä oli uudet etupenkit ja kiskot niille. Heti aluki oli pakko sovittaa niitä autoon sisään
jotta pääsin heti näkemään miltä kokonaisuus tulisi näyttämään. Pakko sanoa että ei kaduta, neljä kuppoipenkkiä näyttää mahtavalta. Nyt puuttuu enään niiden asennus. Kiskot asensin jo kuskin penkkiin
ja seuraavaksi pitää suunnitella kippimekanismiä.

1 1 1 1

9.2.2019
Alkuperäisestä takapenkin selkänojasta säätän vain tausta vanerin, kaikki loppu saa mennä roskiin. Nyt kun toppakset on pois mahtuu uuden istuimet paikoilleen kunnolla, jää jalkatilaakin etu- ja takapenkin väliin.
Seuraavaksi pitää kehittää verhoilu jolla peitän selkänojan vanerin ja nuo keltaiset sisälokasuojat näkyvistä. Etupennkien kippimekanismit on suunnitteilla ja lattarautaa sekä saranat on hankittu, pitää vielä kehittää
jonkinlainen lukitus/salpamekanismi niihin...

1 1 1 1

16.3.2019
Taka-kuppipenkkien taakse rakennan siis taustalevyn 3 mm kovalevystä ja alkuperäisen takapenkin selkänojan taustalevystä. Kovalevyn muottina käytin takapenkin selkänojan verhoilua.

1 1 1 1

Kun kovalevy oli leikattu sopivaksi kiinnitin sen takapenkin selkänojan vaneriin ruuveilla ja liimalla. Sitten verhoilin kokonaisuuden messuhuovalla.

1 1 1

20.3.2019
Myös hattuhylly oli nähnyt parhaat päivänsä ja päätin tehdä kokonaan uuden. Käytin vanhaa hattuhyllyä muottina ja leikkasin kovalevystä uuden hattuhyllyn.

1 1

Verhoilin uuden hattuhyllyn myös mustalla messuhuovalla. Kun hattuhylly ja takapenkki oli asennettu paikalleen on koko takapenkin asennus valmis.


1 1 1

Nyt kun takapenkki on asennettu päätin jatkaa etupenkkien asennusta aloittamalla kippimekanismin rakentamisen. Hitsasin 3 mm lattaraudastaneliön jossa yksi (takareuna) on L profiilia.

1 1 1

21.3.2019
Eilen sain toisen puolikkaan kippimekanismista rakennettua ja tänään jatkoin toisen puolikkaan kanssa. Kun molemmat puolikkaat oli hitsattu kasaan hitsasin etureunaan saranat.
Yllättävän työläitä ovat tehdä nämä kipit, nyt jo yli kuusi tuntia työta takana ja mekanismi ei ole edes valmis vielä, lukitus puuttuu.

1 1 1

22.3.2019
Nyt kun yksi kippimekanismi oli jo tehty meni toisen mekanismin valmistus hieman jouhevammin. Kun yksi puolikas kipistä oli hitsattu kokoon, käöytin sitä muottina toiselle puolikkaalle.
Tästä toisesta kipistä tuli mahdollisesti jopa parempi kuin ensimmäisestä.

1 1

Nyt on kaksi melkein valmista kippiä tehty. Teen niihin vielä muutaman pienen vahvistuksen ja sitten suunnittelen lukituksen takareunaan.

1 1 1 1

2.4.2019
Etupenkkien asennustyöt on edistyneet siihen pisteeseen että pääsin asentamaan autton kippimekanismit ja etupenkit. Ennen mekanismien asennusta maalasin ne vielä mustiksi. Kun maalit olivat kuivuneet pulttasin
alaosat runkoon ja yläosat penkkeihin. Sitten vain sujaitin sarnat autossa paikoilleen ja kipin lukot kiinni.

1 1

Uusi sisusta näyttää todella hyvältä ja sopii auton kokonaisteemaan todella paljon paremmin kuin edellinen sisusta.