1 Etusivu
1 Ford Galaxie -66
1 Saab 9-3 SS -07
1
1
1
1 Vanhoja autoja
1 Projektit
1
   
 
 

SAAB 96L 1.5 V4 1976 "THE SPACE BANANA"

Luukkujen ja ovien pohjatyöt

Nyt kun kori on maalattu ja siirretty toiseen talliin pois tieltä alan tekemään pohjia oviin, luukkuihin ja maskiin.

1 1 1

Näissä riittää työmaata vielä reilusti, eli työ on vasta puolivälissä kun sain korin maalattua. Kaikissa osissa on runsaasti korjattavaa ja kitattavaa. Konepelti ja takaluukku ovat luultavasti haastavimmat.

1 1 1

Takaluukun spoileria joudun vielä kuiduttamaan ja muotoilemaan reilusti. Siinä on paljon pikkuvikoja ja paikkoja jotka kaipaavat vahvistamista. Ovissa ei ole ihan niin paljoa tekemistä, mutta koska niitä on hitsattu paljon varaudun niissäkin aika suureen työmaahan...

1 1 1

Spoileria sai vielä vähän muotoilla rälläkällä ja kuiduttaa lisää enen kuin voi aloittaa varsinaiset pohjatyöt. Nyt on spoilerin muoto molemmilla sivuilla tyydyttävä.

1 1 1

Konepeltiä sain vasaroida aika paljon mutta silti kitattavaa jää jonkin verran. Levitän kittiä isolla lastalla mahdollisiman laajalle alueelle ja hioin sitten ylimääräiset pois isolla lastalla, näin pinnasta pitäisi tulla mahdollisimman suora. Kuskin ovessa on keskellä aika iso painauma, jota oikaisin takomalla mahdollisimman paljon.

1 1 1

Silti kittiä sai laittaa aika isolle alalle. Myös apukuskin ovessa oli runsaasti korjattavaa ja käytän siihen hyväksi todettua tekniikkaa ja kittaan ns. "yli" ja hion ylimääräiset pois.

1 1 1

Takaspoilerissa joudun kittaamaan lähes kaikki pinnat koska ne olen tehnyt itse lasikuidusta, lopputuloksesta tulee kuitenkin omasta mielestäni hyvä. Muoto näyttää nimittäin juuri siltä miltä pitää.

1 1 1

Nyt on takana taas varmasti kymmeniä tunteja hiomista ja kittaamista ja lopultakin luukut alkaa näyttää valmiilta.

1 1 1

Takaspoilerikin on nyt saanut lopullisen muotonsa, seuraavaksi pohjamaalaan luukut molemmin puolin. Sitä ennen on kuitenkin siivottava tallli, se on päässyt tässä ohessa aika pölyiseksi...

1 1 1

Nyt on talli siivottu ja luukut sekä ovet on ripustettu siten että pääsen maalaamaan ne molemminpuolin kerralla.


1 1 1

Sekä luukut että ovet on nyt hiottu molemmilta puolilta ja kaikki pinnat on kkäsiteltu rasvanpoistoaineella kahteen kertaan.

1 1 1

Oli kiva päästä ruiskuttaa pohjamaali osiin, nyt ne ensimmäistä kertaa alkaa näytää siltä miltä pitääkn´.

1 1 1

Kun maali nyt vaan kuivuu pääsen tarkistamaan pinnat ja arvioimaan tarviiko niitä vielä kittailla jostain kohtaa, jos kaikki on "ok" ruiskutan seuraavaksi hiontavärin niihin.

1 1 1

Osat vaikuttivat pohjamaalauken jälkeen sen verran hyviltä että päätin ruiskuttaa hiomavärin heti perään jotta saisin mahdolliset virheet näkyviin.

1 1 1

Kun osat oli maalattu hiomavärillä kävi kuten olin odottanut, takaspoilerissa tuli näkyviin muutamia pieniä huokosia jotka joudun vielä kittaamaan ennen maalausta, mutta muuten kaikki näyttää nyt oikeastaan aika hyvältä. Katsotaan mitä vesihionta tuo esiin...

1 1 1

Nyt on osat vesihiottu olihan niissä vielä korjattavaa nin kuin kuvista näkyy.

1 1

Nyt vielä ruiskutan yhden kerroksen hiontaväriä jonka vesihion ja sitten on pintavärin vuoro...

1 1 1

Nyt on osat maalattu toistamiseen hiomavärillä. Huomenna vesihion luukut vielä kerran ja sitten maalaan ne lopullisella värillä. Pohjat ovat nyt valmiit!