1 Etusivu
1 Ford Galaxie -66
1 Saab 9-3 SS -07
1
1
1
1 Vanhoja autoja
1 Projektit
1
 
 

SAAB 96L 1.5 V4 1976 "THE SPACE BANANA"

Hifi säätöä, eli stereoiden päivitystä

Hifi puolella on autossa ollut aiemmin vain mp3 soitin, 6"x9" kaijuttimet hattuhyllyllä ja 10" subbari takaluukussa. Nyt olisi tarkoitus laitta homma uusiksi ja samalla yritän pyrkiä vähän näyttävämpään lopputulokseen.
Etuoviin teen 6,5" kaijuttimille kotelot lasikuidusta. Tässä yhteydessä on pakko mainita että en ole ikinä tehnyt mitään tällaista laskuidusta, eli etenen erehdyksen ja oivalluksen kautta...

1 1

Näissä kuvissa näkyy lähtökohta asennuksille, muita kaijuttimia ei ole kuin hattuhyllyllä olevat 6"x9":set.

1 1 1
Ajatuksena on tehdä etuoviin kotekot 6,5" kaijuttimille. Teen kotelot lasikuidusta ja vanerista. Ensin leikkasin vanerista kiinnitys rinkulat kaijuttimille.

1 1 1
Leikattuani rinkulat ruuvasin ne yhteen tiukasti. Seuraavaksi leikkasin kotelolle pohjalevyn ja kiinnitin rinkulat pohjalevyyn kuumaliimalla ja muutamalla rimalla.

1 1 1
Kun liima oli kuivunut venytin kankaan (käytin jumppatrikoota) koko paketin päälle ja kiinnitin kankaan nitojalla. Lopuksi kastelin kankaan hartsilla.

1 1 1
Kun hartsi oli kuivunut levitin pintaan lisää hartsia ja kaksi kerrosta lasikuitumattoa. Kun hartsi oli kuivunut poisitin sisältä tukirimat ja hioin rälläkällä ylimääräiset reunat pois. Lopuksi sovitin että kaijutin vielä sopii omaan koloonsa. Vielä pitää levittää pintaan lisää hartsia ja lasikuitumattoa ulko- ja sisäpuolelle .

1 1 1
Nyt on lin taan laminoitu 4 kerrosta mattoa ja hartsia, kun hartsi oli kuivunut huoin ylimääriset pois.

1 1
Seuraavana oli vuorossa kittaus, levitin kummankin kotelon pintaan ohuen kerroksen kittiä jonka hion sen kuiviutta.

1 1 1
Kun kitit oli hiottu maalasin kotelot hiontapohjamaalilla. Tässä vaiheessa esiin tuli aika runsaasti pieniä huokosia jotka vaativat vielä kittiä.

1 1 1
Maalin kuivuttua kittasin huokoset jotka olivat tulleet esiin. Kitin kuivuttua maalasin kotelot vielä pohjamaalilla ja taas sain huomata että esiin oli tullut uusia huokosia =)
Nyt kokeilen hiomamaalia joka on spray pullossa, maalasin useita kerroksi ahiomamaalia koteloihin ja lopuksi hion ne vesihiomapaperilla, jos huokosia ei enään ole ovat kotelot maalausvalmiit.

1 1 1
Seuraavaksi aloin työstää paikkoja diskantielle ns. peilikolmioihin. Suojasin pinnat huolella käyttäen pakkausteippiä ja pahvia. Kun kaikki pinnat oli suojattu levitin teipin päälle kerroksen hartsia ja lasukuitumatttoa ja annoin kuivua.

1 1
Hartsin kuivuessa työstin kahdella kuppiterällä asennusrinkulat diskanteille.

1 1 1
Kun hartsi oli kuivunut irroitin osat peilikolmioista ja leikkasin niistä ylimääräiset pois. Sitten sovitin asennusrinkulat sopivaan kulmaa käyttäen wc-paperirullan kartonkia tukemaan asennusrinkulaa oikeaan asentoon, liimasin karsongin kiinni rinkulaan ja pohjaan kuumaliimalla.

1 1 1
Kun kuumaliima oli kuivunut venytin kankaan koko hoidon ylin ja liimasin sen kiinni kuumaliimalla (tässä meinasi sormet palaa). Tässä välissä sovitin asennus koteloa paikalleen peilikolmioon.
Lopuksi kastelin kankaan hartsilla jotta muoto säilyy... Seuraavaksi laitan pari kerrosta lasikuitumattoa ja hartsia päälle...

1 1 1
Kun hartsi oli kuivunut leikkasin ja hioin ylimääräiset reunat pois ja sovitin diskanttia paikalleen ja myös peilikolmioon.

1 1 1
Kun olin todennut että homa toimii levitin kappaleen pintaan kittiä ja hioin pinnan, diskanttikotelo tarvunee vielä ainakin yhden kittauksen ennen maalausta...

1 1
Takapenkin alla olevalle vahvistimelle ajattelin tehdä hieman siistimmän alustan vanerilevystä jonka lopuksi verhoilen. Tänne ei kukaan koskaan näe, mutta onpahan siistimpi =)

1 1 1
Pohjalevy on leikattu ja sopii paikalleen. Sitten sijoittelin vahvistimet omeille paikoilleen ja porasin reijät levyyn piuhoille. Lopuksi verhoilin levyn punaisella huovalla.

1 1 1
Sitten levy paikalleen, piuhat läpi ja vahvari kiinni.
Penkki takaisin paikalleen ja homma on valmis. Vahvarit on siististi asennetti, asiallinen lopputulos ja kaikki siististi piilossa =)

1 1 1
Nyt on erillissarjan kotelot valmiit ja maalattu. Kun maali vaan kuivuu alan suunnittelee koteloiden kiinnittämistä ja sitten kaijuttimien asennusta...

1 1 1
Nyt kun kaikki osat on maalattu on aika käydä asentaman koteloita paikalleen. Diskantin kotelon kiinnitin kaksipuoleisella tiepillä peilikolmioon ja midbasson kotelon kiinnitin ovipahviin neljällä ruuvilla.

1 1
Tässä välissä vedin puhat diskantille ja bassolle oviaukon kautta poraamalla reijät oveen ja lokasuojaan. Sitten laitoin ovipahvin takaisin kiinni oveen.

1 1
Lopuksi vielä basot paikallen ja homma alkaa olla valmis! Enään tarvitsee kytkeä jakosuodattimet niin alkaa rokki soimaan!