1 Etusivu
1 Ford Galaxie -66
1 Saab 9-3 SS -07
1
1
1
1 Vanhoja autoja
1 Projektit
1
 
 

SAAB 96L 1.5 V4 1976 "THE SPACE BANANA"

Helmalevikkeiden rakentaminen.

Minua on jo kauan häirinnyt se asia että saabissa ei ole varsinaisia helmapeltejä ollenkaan. Nyt on siis tarkoitus rakentaa helmapelli / levikkeet. Löysin kaverini Jussin kautta sopivat aihiot joista levikkeitä alan työstämään.

1 1 1

Tässä on kuva siitä millainen kylkilinja oli ennen helmojen rakentamista. Keskellä on kuva helmapelleista joista muokkaan levikkeet. Aloitin työn hiomalla pois maalit ja ruosteet kiinnitys pinnoilta.

1 1 1

Aloitin työn kuskin puoleisesta kyljestä. Jouduin silpomaan helmapeltiä josta levike tehdään aika paljon että sain sen sopimaan edes lähellekkään paikoilleen. Jouduin pidentämään sekä etu- että takalokasuojaa hieman jotta ovi ei osuisi helmaan avattaessa ja suljettaessa. Tässä helma pelti on vasta kevyesti pisteillä hitsattu kiinni. lisäksi joudun pidentämään helmapeltiä noin 5 cm etureunasta. Mutta muuttaa se ulkonäköä kivasti =)

1 1 1

Kun olin saanut vasemman helmapellin hitsattua kunnolla kiinnin tein "kynnyskotelon" valmiiksi, nyt pysyy kura poissa oven alareunasta. Sitten aloittelin oikean puolen helman kanssa, tämä oli hieman helpompaa kun tiesi valmiiksi jo vähän miten edetään, joten työ edistyi aika nopeasti.

1 1 1

Tein "kynnyskotelon" myös oikealle puolelle, työ on toissaan nopeampaa kun ei tarvitse joka välissä miettiä mitä tekee. Vasemman kanssa sain painia noin 5 tuntia kun taas oikea oli paikallaan jo noin 3 tunnissa.

1 1

Tässä pari kuvaa jossa alkaa jo lopullisempi "ilme" näkymään korilinjoissa.