1 Etusivu
1 Ford Galaxie -66
1 Saab 9-3 SS -01
1
1
1
1 Vanhoja autoja
1 Projektit
1
 
 

 

SAAB 9-5 2.0T Wagon 2001 BioPower

Kattokaiteiden poistaminen.

Kattokaiteet eivät ole koskaan miellyttäneet omaa silmää millään lailla. Lisäksi niille ei itsellä ole mitään käyttöä ja ne ovat lisäksi tiellä, etenkin talvella kun lunta pitää poistaa katolta.

1 1 1

Kattokaiteet on kiinni kolmella pultilla per puoli.
A- ja C-pilarin verhoilut, aurinkolipat ja kauhukahvat piti irroittaa sisältä että pääsi käsiksi pultteihin.

1 1 1

Nyt kun kaiteet on poissa näyttää heti paremmalta! Pitää vaan enään tukkia kuusi reikää jollain konstilla....

1 1 1

Kattokaiteen katon etureunan reijät piti hitsata umpeen, että lopputuloksesta tulisi mahdollisimman hyvä. Katon sisäpuolelle tungin palan lasivillaa ettei kipinät ja hitsaamisen kuumuus sytytä mitään tuleen. Sitten leikkasin 1 mm pellistä sopivan palan reikään.

1 1 1

Hitsasin palan kiinni varovasti pienillä pisteillä jottei kattopelti pääsisi vetelemään. Hitsaussauman hioin kunnolla ja lopuksi maalsin paikan sinkkimaalilla molemmilta puolin.

1 1 1

Sama homma toiselle puolelle. Kolmannessa kuvassa lasivillat, niistä näkee että olivat todella tarpeen.

1 1 1

Katon takaosan listat on seuraava murhe, ne eivät ole metallia koska magneetti ei tartu (tai sitten alumiinia tms). Jos en pikaisesti löydä mistään kattokaiteettoman kattolistoja joudun turvautumaan lasikuituun....

1 1 1

Ensin hioin huolella listat molemmin puolin jotta lasikuitu tarttuu varmasti. Teippasin listojen reijät umpeen pakkausteipillä ulkopuolelta ja laminoin hartsia ja mattoa ohuen kerroksen sisäpuolelle. Teippi ulkopuolella varmistaa että lasukuidun muoto vastaa listan muotoa.

1 1 1

Sitten mittasin huolellisesti pultinreikien kohdat katosta ja kiinnitin pultit lasikuituun kuumaliimalla oikeisiin kohtiin. Ennen lasikuidun levittämistä pultin kannan päälle varmistin sovittamalla että pultit ovat varmasti oikeissa kohdissa.

1 1 1

Lasikuidun kovetuttua poistin teipin ulkopuolelta ja hioin pinnan uudestaa jotta kitti tarttuu lasikuituun. Kittaamiseen käytin lasikuitukittiä. Parin kittauksen jälkeen maalasin listat pohjamaalilla jotta näkee ja tuntee että pinta on tasainen.

1 1 1

Etupäässä kittasin hitsaussaumathuolella kummaltakin puolelta ja pohjamaalasin paikat. Parin-kolmen kittauksen jälkeen olin tyytyväinen paikkaan. Seuraavan vuorossa maalaus....