1 Etusivu
1 Ford Galaxie -66
1 Saab 9-3 SS -01
1
1
1
1 Vanhoja autoja
1 Projektit
1
 
 

 

SAAB 9-5 2.0T Wagon 2001 BioPower

Jarrujen uusiminen

1 1 1

Katsatuksessa 2.1.2014 tuli huomautus etujarrujen epätasaisuudesta ja jarrulevyjen kuluneisuudesta. Päätin laittaa etujarrut kerralla kuntoon uusimalla kaikien jarrusatulat, palat ja jarrulevyt. Jarrulevyiksi valitsin Bilteman Sporttilevyt jotka ovat saaneet hyvää palautetta muilta saabisteilta.
Jarrusatulat puhdistin rasvasta huolella ja lakkasin kirkkaalla lakalla jota ne säilyisivt siisteinä.

1 1 1

Kun irroitin eturenkaan oli vanha jarru aika lohduttoman näköinen näky. Aloitin irroittamalla satulan.


1 1 1 1

Kun satula oli irti irroitin satulan kiinnikeraudan ja vanhan jarrulevyn. Satulan kiinnitysrauta oli todella paksun ruosteen ja lian peitossa. Puhdistin pahimmat ruosteet pois puukolla ja porakoneeseen kiinnitetyllä teräsharjalla. Sitten rauta sai liota sitruunahapossa.

1 1 1 1

Kun jarrulevy oli irti puhdistin myös jarrukilven ja maalasin sen kuumakesto hopealla, myös satulan kiinnitysrauta sai saman maalin päällensä. Lopuksi osat kiinni päinvastaisessa järjestyksessä. Sitten oli vuorossa toiselle puolelle sama homma.

1 1 1 1

Apukuskin puolella jarrut oli samassa kunnossa kun kuskin puolella. Levyt oli täysin loppu kuten myös palatkin. Satulat on vielä pelastettavissa, ehkä. Mutta kaikki uusitaan tällekin puolelle. Satulan kiinnikerauta oli taas ensin sitruunahappo kylvyssä ja sitten se puhdistettiin ja maalattiin.

1 1 1 1

Myös jarrukilpi puhdistettiin ruosteesta ja maalattiin uudestaan. Kun jarrut oli kasattu paikalleen vaihdoin myös raidetangon pään tälle puolelle se kun oli todettu väljäksi. Nyt on taas kaikki kunnossa.

1 1 1

Helmikuu 2015 ja vuorossa on takajarrut. Näiden huono kunto oli tiedossa jo jonkin aikaa mutta vasta nyt pääsin hommaan käsiksi. Aloitin nostamalla auton takapään pukkien päälle. Sitten irroitin molemmilta puolilta jarrusatulat ja sautloiden kiinnikeraudat sekä jarrulevyt. Sautloiden kiinnikeraudat menivät samantien sitruunahappo kylpyyn.

1 1 1

Tältä vanhat levyt näyttivät, onpahan ajettu kunnolla loppuun....

1 1 1

Ennen uuden levyn paikalleen laittamsita uusin myös käsijarrun kengät ja jouset. Kiinnikeraudat olivat ensin yön yli sitruunahapossa ja sitten puhdistin ne teräsharjalla jonka jälkeen ve menivät uudestaa vielä 3 tunniksi happokylpyyn.

1 1 1

Satuloiden kiinniraudat sain todella hyvin ruosteettomiksi ja sen jälkeen maalasin raudat ruosteenesto pohjamaalilla ja lopuksi hopealla.

1 1 1

Samalla kun maalasin satuloiden kiinnikkeet maalasin myös itse satulat, ensin pohjamaalill aja sitten hopealla.

1 1

Lopputulos näyttää huomattavasti paremmalta, nyt kehtaa näyttää autoa katsastuksessa ainakin jarrujen osalta.