1
   
1 Etusivu
1 Ford Galaxie -66
1 Saab 9-3 SS -01
1
1
1
1 Vanhoja autoja
1 Projektit
1
 
 

 

SAAB 9-5 2.0T Wagon 2001 BioPower

Helmalevikkeiden korjaus, maalaus ja asennus

1 1 1

1 1

Ostin autoon helmalevikkeet kun sellaisia minulle sopivasti tarjottiin Saab-klubin foorumin kautta. Levikkeet on lasikuitua ja kiinnitetty Saabin omaan helmaan. Malliltaan helmat muistuttavat Saab 9-3 Aeron helmaa.
Helmoissa on kummasakin ikävä halkeama etureunassa. ensiksi joudun siis korjaamaan nuo halkeamat ja sitten vasta päseen tekemään pohjatyöt ja maalaamaan helmat sinisiksi.

1 1 1

1 1 1

Aloitin helmojen korjaamisen hiomalla helmat kauttaalataan. Näin on helöppo löytää kaikki pienet halkeamat ja murtumat. Kaikkiin halkeamiin pursotin sisään vahvaa liimaa jotta halkeama pysyisi kunnolla kiinni. Samalla varmistin helmojen kiinnitykset että ne ovat kunnolliset.

1 1 1

Halkeamien päälle laminoin lasikuitumattoa ja hartsia.

1 1 1

1 1

Kun hartsi oli kuivunut kittasin kaikki korjaukset ensin lasikuitukitillä ja sen jälkeen kittasin kaikki vielä uudestaa hienommalla muovikitillä. Kun hionta oli valmis puhdistin helmat huolella rasvanpoistoaineella ja ruiskutin tarvittaviin kohtiin muovitartunta aineen.

1 1 1

Aloitin ruiskuttamalla helmoihin hiontapohjamaalin. Kun hiontamaali oli kuivunut hioin pinnan kevyesti ja tein rasvanpoiston uudestaan.
Sitten ruiskutin pintaan ohuen harson sinistä Cosmic Blue maalia. Harson kuivuttua noin 5-10 min ruiskutin päälle uuden paksumman ja peittävän kerroksen maalia. Kun maali oli taas kuivunut noin 5-10 min ruiskutin vielä toisenkin paksun ja peittävän kerroksen maalia helmoihin.

1 1

Kun väri oli kuivinut noin 10-15 min ruskutin helmoihin kirkasta lakkaa taas aloittamalla ohuella harsolla jonka jälkeen kaksi peittävää märkäpintaa. Maalaus tuntui onnistuvan ihan hyvin, kiilto on hyvä ja väri vaikuttaa tasaiselta.

1 1

Vanhat helmat irti....

1 1

Ja uudet tilalle!