1 Etusivu
1 Ford Galaxie -66
1 Saab 9-3 SS -07
1
1
1
1 Vanhoja autoja
1 Projektit
1
 
 SAAB 9-3 2.0t SS 2007
BioPower


Takapuskurin vaihto1
1

11.1.2017
Ostin Saabiin toisen takapuskurin. Nykyisessä puskurissa on aika ikävä halkeama oikealla puolella ja puskurin muoto on myös kärsinyt. Ilmeisesti puskuri on peruutustutkasta huolimatta ajettu joskus hieman kiinni johonkin. Tässäkin puskurissa on pieni vaurio vasemmalla puolella mutta se on paljon pienempi ja helpompi korjata kun se mikä on nykyisessä puskurissa. Lisäksi on mukavampi korjata puskuri rauhassa tallilla ja sitten vain vaihtaa nykyisen tilalle, silloin ei tarvitse ajella ilman takapuskuria ollenkaan. Kun tämän puskurin pikkuinen halkeama on korjattu, maalaan puskurin Chili Red värillä ennen asennusta autoon.

1 1 1

30.12017
Suomen Saab klubin Talvipäiviltä tarttui mukaan saab 9-3 SS V6 Aeron takapuskurin diffuusori/helma. Nyt minulla on täydellinen takapuskuri maalattavaksi. Kyllä klubikaupasta voi tehdä aikamoisia löytyöjä! Olin jo luopunut toivosta että löydän mistään Aeron takapuskurin helmaa. Kyllä tulee Saabin perästä taas parempi kun nämä saan asennettua!

1 1 1

3.2.2017
Minulle selvisi tuon helman ostamisen jälkeen kuinka kalliita tuplaputkistot ovat. Koska tällä hetkellä ei ole mahdollista ostaa niin kallista putkistoa päätin tehdä oikean puoleiseen putken aukkoon peitelevyn jonka voi poistaa sitten jos ja kun tuplaputkisto asennetaan. Suojasin aukn ympäristön pakkausteipillä ja käytin myös teippiä "muottina".

1 1 1

Sitten leikkasin sopivan palan lasikuitumattoa aukkoon ja aloitin levittämään hartsia. Kun hartsi oli kuivunut poistin pakkausteipin ja irroitin peitelevyn. Sopivuus vaikutti oikein lupaavalta.

1 1 1

Kittasin ja hioin peitelevyn muutamaan kertaan ja sitten maalasin sen pojhamaalilla ja mattamustalla. Olen aika tyytyväinen lopputulokseen. Pinta vaatii vielä viimeistelyä mutta tämä kyllä kelpaa.

1 1 1

Sitten päätin korjata halkeaman puskurissa. Ensin hioin maalin pois korjattavalta alueelta jonka jälkeen kuumensin halkeaman kuumailmapuhaltimella ja sulatin halkeaman päälle vähän lisää muovia jota olin leikannut puskurin sisäpuolelta pienen palan. Sitten tein saman operaation sisäpuolelle jotta korjaus olisi mahdollisimman kestävä.

1 1

Lopuksi kittasin korjatun alueen ulkopuolelta, kun kitti oli kuivunut hioin paikan jotta näksin miltä se alkaa näyttää.
Paikka tarvitsee vielä toisen kerroksen kittiä mutta lopputuloksesta tulee varmasti niin hyvä ettei sitä maalauksen jälkeen enään huomaa.