1 Etusivu
1 Ford Galaxie -66
1 Saab 9-3 SS -07
1
1
1
1 Vanhoja autoja
1 Projektit
1
 
 SAAB 9-3 2.0t SS 2007
BioPowerMoottorinlämmittimen ja sisäpistokkeen asennus
1
1 1

18.11.2016
Aloitin hommat maalaamalla puskuripistokkeen asennuskehyksen auton korinväriseksi.

1 1 1

Sitten oli vuorossa vastuksen asennus termostaattikoteloon. Aloitin tyhjentämällä jäähdytinnesteet moottorista vesipumpussa olevan tyhjennyspropun kautta. Sitten ryhdyin irroittamaan paisuntasäiliötä.

1 1 1

Kun paisuntasäiliö oli ierti pesin sen huolella sisä- ja ulkopuolelta. Keskimmäisessä kuvassa näkee millaiseen koloon vastus asennetaan. Jouduin paisuntasäiliön lisäksi irroittamaan kaksi vesiletkua termostaatilta jotta saan enemmän tilaa työskennellä. Kolmannessa kuvassa on lämmitysvstus ja tulppa jonka poistin termostaattikoteloista. Vastus menee tuon tulpan tilalle. Kokon vastuksen asennus tehdään sokkona vain käsituntuman avulla. Vaikeinta on saada vastuksen kiinnitysruuvi kierteille ja vastus kunnolla pohjaan ja suoraan. Aikaa meni varmasti toista tuntia mutta sain vastuksen kiinni.

1 1 1

Tässä kuvassa näkee vastuksen sähköliittimen termostaatina alapuolella. Tässä vaiheessa kiinnitin sähkökaapelin vastukseen kiinni ja vedin sen akkukotelon viereen. Sitten kiinnitin vesiletkut ja paisuntaäsiliön paikalleen ja täytin mooottoriin uudet jäähdytinnesteet.

1 1 1

19.11.2016
Pääsin tänään jatkamaan moottorinlämmitten asennusta sisäpistokkeen asennuksella. Aloitin irroittamalla konehuoneesta ilmansuohdatinkotelon ja matkustamon puolelta haskikaslokeron. Kun hasikaslokero oli irti siirsin lattiamattoa sivuun jotta pääsen näkemään rintapellin. Olin aikaisemmin merkannut konehuoneen puolelta pitkäkkä tuurnalla kohdan johon reikä porataan. Sitten vain leikkasin hieman äänieristettä pois edestä ja porasin reijän rintapeltiin.

1 1 1

Tässä näkee mihin kohtaa reikä konehuoneessa sijoittuu. Sitten kiinnitin sisäpistokkeen vasempaan jalkatilan paneelliin ja vedin sähkökaapelin reijän kautta pistokkeelle.

1 1 1

Konehuoneessa kiinnitin kaapelin nippusiteillä kiinni mootorin kylkeen. Sisällä kokosin muovipaneelit ja hasikaslokeron takaisin paikalleen.
Seuraavaksi ryhdyin suunnittelemaan puskurinpistokkeen paikkaa. Pitkän suunnittelun jälkeen päätin asentaa pistokkeen vasemman ajovalon alle puskurin sivuun.

1 1 1

Merkkasin pistokkeen asennuspaikan sarjan mukana tulleen sabluunana avulla ja porasin / leikkasin sen mukaisen aukon puskuriin. Sitten asensin pistokkeen asennuskehyksineen puskuriin.

1 1 1

Sähkökaapelille jäi juuri sopivasti tilaa ajovalon alle jonne tein myös maadoituspisteen. Sitten ajovalo ja puskuri takaisin paikalleen.

1 1 1

Moottorinläämmittimen releohjausen releen piilotin lukkopellin alle, tätä varten täytyy vielä tehdä sähkökaapelointi ja kytkeä se autoon. Muuton urakka oli tällä osaa valmis. Lopuksi vielä pesin auton.

1 1 1

Relettä varten ostin Länsiautosta liittimen ja pinnin, tällä liittimellä rele liitetään auton omaan sähköjärjestelmään. Pinni asennetaan liittimen nro 4 pinnin paikalle ja liitin tulee autonvasemmalla puolella olevaan vapaaseen liittimeen sulakerasian ja lokasuojan välissä. Reneen puoleiseen päähän löytyi liitin Motonetistä.

1 1 1

Rele takaisin paikalleen lukkopellin alle ja kaikki kytkennät on tehty. Seuraavaksi Tech 2:lla aktivoidaan auton ajotietokoneen ajastin. Ajastimesssa on neljä vaihtoehtoa: Manual (suorasähkö ei ajastusta) ja kolme erillista ajastinta A, B ja C. Näin voi ajotietokoneeseen asettaa kolme suosikkiajastusta. Piuha kiinni seinään ja toinen pää puskuripistokkeeseen ja homma toimii!