1 Etusivu
1 Ford Galaxie -66
1 Saab 9-3 SS -07
1
1
1
1 Vanhoja autoja
1 Projektit
1
 
 SAAB 9-3 2.0t SS 2007
BioPower


Madallujousien asennus ja sisälokasuojien ruosteenpoisto sekä maalaus1
1 1

27.1.2017
Ostin Saabklubin foorumin kautta nämä vähän käytetyt Weitec:in -30 mm madaltavat jouset. Ne on tarkoitus asentaa keväällä.

1 1 1

29.3.2017
On aika alkaa vaihtamaan kesärenkaita ja ajattelin samalla asentaa madallusjouset autoon. Aloitin nostamalla auton takapään ylös ja irroitin takarenkaat. Takana jousi on alatukivarren ja korin välissä, tarvitsee vain avata yksi pultti jolla tukivarsi kiinnityy napaan ja jousen saa pois välistä. Kannattaa pitää tunkkia tukivarren alla ja päästää jousen paine hallitusti.

1 1

Jousi on irti. Ajattelin verrata uusia ja vanhoja jousia, aika pieni ero näyttää olevan, saa nähdä tuleeko madallusta ollenkaan.

1 1

Olin jo syksyllä päättänyt kurkistaa tässä yhteydessä muovisen sisälokasuojan alle ja katsoa tarvitseeko tehdä jotain.
Aihetta on! Ruoste on päässyt pesiytymään muovin alle aika laajalla alalle. Ensin pesin sisälokasuojan huolellisesti harjalla ja painepesurilla. Osa ruosteesta ja vanhasta maalista varisi jo tässä vaiheessa pois.

1 1

Samalainen löytö oli toisellakin puolella. Pesu auttoi jo hieman.

1 1

Kun sisälokasuoja oli kuivunut kunnolla puhdistin ruosteet pois ja hioin koko sisälokasuojan kauttaaltaan.
Sitten maalasin pinnat ruosteenesto pohjamaalilla.

1 1

Ja samanlainen käsittely myös kuskin puolelle.

1 1

Pohjamaalien kuivuessa pesin muoviset sisälokasuojat kunnolla ettei hiekka ja suola päädy takaisin autoon.

1 1

Pohjamaalien kuivuttua kunnolla maalasin pinnat vielä mustaksi molemmin puolin.

1 1

Nyt pyöränkotelot alkaa näyttää jo paljon paremmalta!

1 1 1

Lopuksi vielä uudet jouset takaisin paikalleen ja pulttien kiristys. Annan maalien kuivua vielä jonkin aikaa ennen muovisten sisälokasuojien asentamista takaisin autoon jotta maali olisi varmasti kovettunut.

1 1 1

30.3.2017
Takapää on valmis ja on vuoro siirtyä etupäähän. Etupäässä muovinen sisälokasuoja peittää tosi paljon ja on mielenkiintoista nähdä mitä alta löytyy.

1 1

Muovien alta ei yllätys kyllä paljastunt mitään kovin hälyyttävää. Hiekkaa ja likaa on paljon.

1 1

Vielä pesunkin jälkeen näyttää tosi hyvältä, muutamasta kohtaa irtosi maali pestessä joten päätin hioa sisälokasuojat jokatapauksessa ja maalata ne uudelleen.

1 1

Madallausjousi ja alkuperäinen jousi vierekkäin, aika suuri ero niillä on! Samalla uusin isunvaimenimen yläpään kääntölaakerit ja tukipuslat.

1 1 1

Tässä vielä kuvat sisälokasuojista pohjamaalattuina.

1 1

31.3.2017
Pyörän kotelot on nyt maalattu mustiksi ja iskunvaimentimet on jousineen takaisin paikallaan.

1 1

Lopuksi vielä muovinen sisälokasuoja takaisin paikalleen.

1 1

Olin päättänyt tässä samalla vaihtaa alle kesärenkaat kun talvirenkaat olivat sopivasti valmiiksi irti. Kun auto oli taas renkaillaan huuhtelin vielä päälle kertyneet pölyt pois pinnalta. Ulkona tosin odotti luminen yllätys, ei ihan ollut keli kohdallaan koe-ajoa silmällä pitäen. Eikön nuo lumet huomiseksi sula....

1 1 1

4.5.2017
Ostin Saab 9-3 ss Aeron takajouset ja vaihdoin ne Weitech sarjan jousien tilalle. Perän korkeus Weitech jousilla on mitattuna pyörän navasta oli 30,5 cm. Tämä tarkoittaa että ne madalsivat perää 6,5 cm! Perä oli minun makuun liian matalalla. Toisessa kuvassa on vierekkäin Aeron jousin vasemmalla ja vakio jousi oikealla. Oikean puoleisessa kuvassa on aeron jousi ja weitech madallusjousi, en ymmärrä miten pehmeä tuo weitech jousi on kun se kuitenkin on pidempi kuin aeron ja saman mittainen kun alkuperäinen jousi?

1 1

Aeron jouset on asennettu ja perä todellakin nousi, nyt pyörän navasta on kaareen 36 cm! Nyt nousi ehkä hieman liikaakin, mutta oletan että perä hieman painuu kun autolla vähän ajetaan. Onhan se nyt jo 1 cm matalampi kuin alkuperäinen joka oli 37 cm navasta kaareen.