1 Etusivu
1 Ford Galaxie -66
1 Saab 9-3 SS -01
1
1
1
1 Vanhoja autoja
1 Projektit
1
 
 
 

OPEL CALIBRA 2.0 1991 "CARPILA"

       ENNEN                                            JÄLKEEN

1
    1    1
 Helmikuu 2005    Toukokuu 2005     Kesäkuu 2006

Calibra ostettiin Niinan käyttöautoksi helmikuussa 2005 kun myimme pois hänellä olleen -00 Focucsen. Calibra osoittautui pieneksi monivamma potilaaksi ja sitä on saatu rassata sieltä sun täältä: Autoon on uusittu jakopää ja hihnat, jäähdytin, laturi, ilmastointilaitteen kompura, katalysaattori, tuulilasi, ajovalojen pohjat, moottorin kumletkuja, suodattimet, tulpat + johdot, etutukivarsien puslat, jouset + iskarit, pakosarjan tiivisteet + pinnapultit, virtalukon pohja... näin aluksi =) kevät-talvella 2006vaihdettiin ajovalot ja takavalot uusiin, Kesäkuussa 2006 vaihdettiin etujarrut(levyt ja palat), taka-apurungon runkopuslat ja kytkinvaijeri. Nyt (syksy 2005) on vuorostaan työn alla etu- ja takapuskurit. Alla hieman kuvia aikajärjestyksessä:

1 1 1
Tässä yllä olevat kuvat on otettu hieman sen jälkeen kun auto ostettiin. Alla on kuvissa tavlvirenkaat 185/65 ja vanteet on 15". Alusta on tässä vielä vakio.

1 1 1
Yllä olevat kuvat on otettu keväällä 2005 kun kesärenkaat oli laitettu alle. Tässä vaiheessa alusta on vielä vakio, ilman madallusta. Vanteet olivat 16" ja renkaat 205/50.

1 1 1

Nämä kuvat on otettu heti sen jälkeen kun alustasrja oi asennettu. Ero aikaisempaa on aika selkeä, edenkin ajaessa =)

1 1

1
1
Nyt on calibra madallettu ja alle on saatu 7"x17" Alessio Girot 215/40 renkailla. Näille vanteille vai sattui ikävä vahinko kesälomareissulla 2005 heinäkuussa Norjassa ja ne menivät kieroiksi =(
Ehtiväthän ne pyöriä alla jo viikon sillon =)

1 1
Lomareissuulla kun Girot meni kieroiksi ostettiin Rovaniemeltä uudet vanteet että matka sai jatkua. Kuvissa nykyisin alla pyörivat MVK-2 7"x17" vanteet.

1 1

Kovan onnen lomamatkallamme meitä lisäksi vielä ajettiin perään vieraillessamme Oulussa. Vahinko ei ollut suuri mutta puskuriin tuli ikävä halkeama. Puskurin korjaamiseksi ostin takapuskuriin kiinnitettävän helmasarjan.

1 1 1

Yllä kuvai kun helma on liimalla kiinnitetty puskuriin, vielä on paljon pojhatöitä tiedossa ennen kuin puskuri voidaan maalata.

1 1

Samalla kun tilasin takahelman päätin uusia myös etupään ilmettä ja tilasin yllä olevan etupuskurin. Kyllä tuolla ilme vähän muuttuu =) EDIT Tämä puskuri myytiin joulukuun alussa 2005 kun mieli muuttui ja tilattiin toinen etupuskuri, kerrankos näin käy....

1 1 1

Takapuskurin alta löytyi ilkeä ruostevaurio puskurin yläreunan korkeudelta keskeltä perää. Tässä vaiheessa meinasi itku tulla ihan oikeasti =( oli sisussa pitelemistä vähän =) No ei muuta kun tilaamaa korjauspalaa. Pala osoittautui koko peräpään kokoiseksi, ainakin tulee kojattua KUNNOLLA =)

1 1 1

Nyt on korjauspala hankittu, ja peräpään purkutyöt aloitettu. Ensin rälläköin perän muutamalla saumalla halki ja sitten porasin pistehitsaukset auki, lopuksi irroitin vanhan pellin paineilma taltalla.

1 1 1

Aikaa meni noin kolme tuntia että sain kaiken vanhan pellin irti. Sitten sovitin korjauspalaa paikalleen. Lopuksi vielä siistin hieman saumoja ja lopetin hommat ekan päivän osalta.

1 1 1

Kun vanha peräpelti oli irroitettu aloin työstää uutta peltiä paikoilleen. Asennus osoittautui oletettua haastavammaksi ja aikaa meni noin pari tuntia ennenkuin keksin miten palikan sai ujutettua paikoilleen kokonaisena. sitten varmistin että pala on keskellä ja oikealla kohtaa ja hitsasin sen kiinni muutamalla pisteellä.

1 1 1

Kun olin tarkistanut mitat ryhdyin hitsaamaan peltiä kiinni systemaattisesti sieltä, täältä kuten se oli ollut alunperinkin. Lopuksi maalasin hitsaussaumat pohjamaalilla heti etteivät ne pääse kosketuksiin kosteuden kanssa ja ruostumaan.

1 1 1

Kun hitsaukset on saatu valmiiksi levitin kaikkiin saumoihin korikittiä molemmille puolille hitsaussaumaa. Kun kitti oli kuivunut pohjamaalasin kaikki saumat. Takapuskurin pohjatyöt on aloitettu ja ensimmäinen kittauskierros on tehty. Kun kitti oli kuivunut hioin sen kevyesti ja pohjamaalasin puskurin jotta kaikki virheet tulisivat esiin. Samalla sai vähän esimakua siitä miltä puskuri näyttää valmiina.

1 1 1

Nyt on konepellin jatke sovitettu paikalleen, enään tarvitsee maalata se korinväriseksi. Näyttää tosi hyvältä, vähän tuollainen "bad boy" look. Takapuskurin pohjat on nyt valmiit seuraavaksi tulee hiomaväri.

1 1 1

Takapuskuri on nyt maalattu hiomavärillä, lopputulos miellyttää minua. Pohjissa ei näkynyt itään erikoisempia vikoja ja pinnasta tuli tasainen. Nyt tarvitsee vain vesihioa koko puskuri niin se on pinta väriä vaille valmis =)

1 1 1

Hommat eddityy jälleen. Nyt on vuorossa listojen, ovenkahvojen ja peräpellin pohjatyöt. Olen hionut ja karhentanut kaikki maalattavat pinnta sekä teipannut ja suojannut kaikki pinnat joita ei maalata.

1 1

Ovenkahvoja hioessa kävi ilmi että kahvat on aiemmin olleet punaiset! Joku on siin maalannut ne mustiksi takaisin jossain vaiheessa. Ei ole ollu paljon järkeä!

1 1 1

Kaikki näyttää tässä vaiheessa aika hyvältä tarvitsee vain vesihioapinnat ja maalata punaisella.

1 1 1

1 Myös konepellin jatke ja takapuskuri ovat vai punaista väriä vaille. Jos tässä muutaman päivän aikana saisi nuo vesihiottua niin voisi ruveta värjäämään osia punaiseksi =)

1 1 Nyt on listat, kahvat, puskuri, konepellinjatka ja perä autosta maalattu punaisella. Mutta väärällä punaisella =(

1 1 1 
Kaikki onnistui lähes täydellisesti, maalipinta on kiiltävä eikä roskia ole ollenkaan. Pinnat ovat sileät ja kiiltävät. Ainoa vika on että punainen on väärä punainen, vaikka käytettiin värikoodia ja värimallia (tankin luukku) ei väri kuitenaan osunut lähellekkään oikeaan. Nyt sitten mietitään mikä väri tuo sitten on? Auto on joskus ylimaalattu ja sillon ilmeisesti väri sekoitettu "tuurilla" tai väri on tarkoituksella vaihdettu? Nyt kuitenkin maalataan todennäköisesti koko auto, ja värikin saattaa vaihtua
radikaalisti ;-)

1 1 1

1 1 1

Nyt on auto hiottu mataksi kauttaaltaan. Konepellistä poistin opelin logon samalla kun sitä hiottiin. Lisäksi sivuvilkut vaihdetaan siromman näköisiin. Uusi värityskin on päätetty mutta, sitä ei paljasteta ennen kuin se on auton pinnassa =). Sen verran voidaan sanoa että kumpikaan niistä ei ole punainen ;-)

1 1 1

1 1 1

Nyt on työt edistyneet taas hieman, luukkujen välit on maalattu kokonaan valmiiksi. Konehuoneessa ei pitäisi jäädä missään enään näkyviin vanhaa väriä. Oli kova homma purkaa sisälokasuojien päältä pois kaikki roju, mutta nyt kyllä näyttää hyvältä. Oli hieman epäonnea kun ekalla yrittämällä tuli rajuja silikoonireaktioita vaikka pinnat oli puhdistettu asianmukaisesti. No toinen kerta toden sanoo. Näistä kuvista voi saada vähän vihiä uudesta värityksestä...

1 1

1 1

Nyt on maalauksen ensimmäinen vaihe valmis. Yläosa on maalattu liilalla je se annetaan nyt kuivua noin 10 päivää, sitten kiinnitetään sabluuna ja maalataa alaosa autosta ja lopukse koko komeus lakataa reilulla määrällä kirkseta lakkaa.

1 1 1

1 1

1 1

Kesken maalauksen huomattiin kun helamlevikkeett irroitettiin että kuskin puolen helmapelti oli mätä. Aikaa hukkaamatta aloitin hitsaustyöt. reikä osoittautui aika suureksi, paikan koko on noin 65 cm x 20 cm. Kun kaikki mätä oli rälläköity pois leikkasin pellistä sopivan kokoisen palan peltiä ja hitsasin sen kiinni. Lopuksi kittasin ja hioin paikan. Lopputulos on aika siisti, tosin se jää uusien helmalevikkeiden alle kokonaan. Samalla kun auto oli pukkien päällä, käytin tilaisuuden hyväksi ja maalasin jarrusatulat punaisiksi =)

1 1 1

Maalaushomia jatkettiin kiinnittämällä kyleen sabluunateippi ja suojaamalla loppuauto maalinsumuilta. Kun teippi ja suojamuovi oli paikalla ruiskutettiin alaosaan (eclipse black met) musta väri. Samalla maalattiin myös takapuskuri ja kylkilistat samalla mustalla.

1 1 1

Kun maali oli kuivunut noin tunnin poistin suojamuovit ja sabluunan joka paljasti lopullisen kuvion. Tuli aika hauskan näköinen =)

1 1 1

Lopuksi koko komeuden päälle ruiskitettiin reilusti kirkasta lakkaa. Nyt sitten odotellaan pari-kolme päivää jolloin pääsee poistamaan suojapaperit ja aloittamaan kokoamisen. Uusi puskuri ja helmalevikkeet saan tosin vasta tammikuun lopulla...

1 1 1

Maalauksen valmistutta on auton kasaaminen edistynyt pikkuhiljaa. Nyt on listatat, peilit, valot ja takaluukun verhoulut asennettu paikalleen. Myös uusi takapuskuri on sovitettu paikoilleen.

1 1 1

1 1 1

10.1-06: Nyt on kaikki osat jotka on asennettavissa autoon asennettu, vain etupuskuri ja helmalevikkeet puuttuu. Tämä on ensimmäinen kerta kun Calibra näkee päivänvalon moneen kuukauteen =) Kaikki tuntuu pelaavan kuten pitääkin. Ensimmäinen pesukin on jo tehty jotta saatiin ikkunoissa yms olleet liat pois...

1 1 1

17.2-06: Etupuskuria ja helmalevikkeitä odotellessa on ollut hyvää aikaa kasata auto muuten valmiiksi. Ensimmäisessä kuvassa vasemmalla on paikoilla alkuperäinen ratti jonka vaihdoin Simoni X2 Poly Pelle rattiin (keskimmäinen kuva), näyttää paljon paremmalta =) Vielä pitää pestä sisusta kunnolla, sinne on kertynyt aika paljon kaikkea pölyä. Myös takakontti on kasattu taas ja hifit on takaisin paikoillaan. Oli muuten mukavaa pitkästä aikaa kuunnella musiikkia autossa!

1 1

Kokelin photoshopilla sovittaa alle kahta eri vannetta jotka sattuneesta syystä Calibraan löytyy. Näiden kuvien perusteella pitäisi sitten päättää kummat vanteet autoon laitetaan kesäksi alle...

1 1

Ruotsin reissulta tarttuin mukaan tällaiset ajovalot. Kirkkaalla lasilla olevat mustapohjaiset projektiovalot angeleyes parkeilla. Hyvältä näyttää vaikka itse sanonkin =)

1 1 1

1 1 1

Nyt sitten sain lopultakin Shark etupuskurin ja helmalevikkeet! Näyttää hyvältä =) en voinut vastustaa sovittaa puskuria heti paikalleen ja hyvin sopii. Mutta ei mitään hyvää jos ei pahaakaan, kuljetuksessa oli puskurinkiinnikkeet ottanut siipeen ja niitä joiudun korjaamaan. Kaksi (reunimmaiset) kiinnikkettä oli käytännössä poikki ja joudun niitä kuiduttamaan ennenkuin pääsee maalaliemaan jne... Mutta pakko on olla tyytyväinen kun osat on tallilla.

1 1 1

1 1 1

Kun irroitin penkit ja nostin lattiaverhoilut pois löytyi pohjasta vielä yhteensä 5 paikkaa jota piti hitsata. Oli hyvä että tein näin koska alhaalta katsottuna nämä paikat vaikuttivat ehjiltä...

1 1 1

1 1

Nyt on sitten etupuskurin vuoro. Hioin vesihionnalla puskurin kauttaaltaan ja huomasin hioessani että puskurin päädyissä oli kummallakin puolella samassa kohtaa outo "sauma" lasikuidussa joka oli pakko kitata. Kun kitti oli kuivunut ruiskutin pintaan värimassan ja huomasin että maalin myötä näkyviin tuli aika paljon pieniä viheitä pinnassa joten keskeytin harjotukset ja kun maali on kuivaa maalaan puskurin tarvittavilta osin hiomavärillä. Eipä tosiaan ollutkaan maalausvalmis osa niinkuin olin ymmärtänyt, no oppia ikä kaikki =)

1 1 1

Nyt on etupuskuri paikoillaan ekaa kertaa maalattuna, vielä pitää laittaa verkkoa yhteen aukkoon mutta kyllä tuosta jo lopputulosta näkyy =) Tuli tuohon keulaa aika häijy ilme =)
Hyvä, hyvä...

1 1 1

Myös takavalot saapuivat noin kuuden viikon odottelun jälkeen mutta kyllä niitä kannatti odottaa. Valot viimeistelee hyvin lopputuloksen =)

1 1 1

Nyt on sitten helmalevikkeiden vuoro lopultakin. Tässä muutama kuva oikeanpuoleisen helman asenuksesta. Nuo renkaat on nojaamassa helmaa vasten siksi että ne varmasti ovat kunnolla kiinni kyljessä sen aikaa kun liima kuivuu...

1 1 1

Nyt on molemmat helmat kiinnitetty ja maalattu hiomavärillä. Kun maali on kuivunu vesihion helmat ja maalaan ne mustiksi.

1 1 1

Nyt on helmat maalattu! Nyt vain odotellaan että maali kuivuu jotta sais suoja "paperit" pois ja näkisi kokonaisuuden =)
Nyt on enään jäljellä auton myllytys ja kovavahaus joka tehdään viikon kuluttua...

1 1 1

Nyt on projekti "valmis" =)
Auto on valmis muutamia pikkujuttuja lukuunottamatta, jotka nekin saadaan hoidettua kuntoon lähiaikoina. Tässä on muutama kuva jotka on otettu hieman huonoissa olosuhteissa, paremmat tulee kun saan auton kuvattua päivän valossa. Niinan käyttöauto on taas ajossa ja kaikinpuolin hyvässä iskussa =)

1 1 1

1 1 1

Olipa Carpila näytteillä Helsingin Messukeskuksessa pääsiäisenä järjestetyssä Tuning Car Show 2006:ssa vaikkei se ollutaan vielä "valmis" jo ennen näyttelyä oli selvää etä auto on pakko lakata uudestaan...

1 1 1

Nyt kun auto oli tallilla muutaman tunnin taas niin päätin maalata pikaisesti venttiili kopan kannen. Vasemmassa kuvassa on konehuone ennen ja oikessa jälkeen, aika iso ero =)

1 1
Ennen                Jälkeen

1 1

Tuommoisen änkkärin kävin ostamassa....

Eihän se taida olla sittenkään "koskaan" valmis. Calibra päätettiin lakata vielä kerran =) Aiempi lopputulos ei loppujenlopuksi tyydyttänyt joten pintaan ruiskutetaan vielä yksi kerros lakkaa. Samalla saattaa maalipintaan tulla jotain pientä mukavaa lisää =) ???

1 1

1 1

Autosta purettin irti nyt myös takaspoileri joka maalataan ja lakataan uudestaan takaluukun kanssa, myös puskurit puretiin irti ennen lakkausta.

1 1 1

11 1 1

1 1 1

Nyt on Carpila taas uusissa väreissä! Lakan sekaan lorautettiin reilusti kultaista helmiäistä lakkauksen yhteydessä ja lopputulos on aika hurja! Väri muistuttaa hieman kameleonttia, eli vaihtaa väriä valon mukaan. Nyt on Carpila valmis kesän edustustehtäviin =)

1 1 1

Nyt on ne momo:n polkimet lopultakin asennettu. Samalla sovitettiin uutta äänenvaimenninta paikallen ja todettiin sen olevan liian iso. Tilalle valittiin yhdellä ulostulolla oleva hieman pienempi vaimennin. Se asennetaan huomenna...

1 1

Nyt on äänenvaimennin vaihdettu. Enään puuttuu verkot takapuskurista

1 1 1

Keulaan straipattiin viikonloppuna tuommoinen kuva...